Дел Боске: Валдес има шанс за световното

16:00
Дел Боске: Валдес има шанс за световното
Селекционерът на Испания Висенте Дел Боске призна, че вратарят на Барселона има шанс да попадне в състава на иберийците за предстоящият Мондиал.

Въпреки, че имаше голяма заслуга за невероятното представяне на Барселона през миналия сезон, Валдес тепърва трябва да си спечели участие с испанската фланелка ако иска да участва в борбата за титулярното място на вратарския пост.

Стражът на Реал Мадрид Икер Касияс изглежда като сигурният първи избор, докато Хосе Рейна и Диего Лопес са гласени за негови заместници. Независимо от това, Дел Боске подчерта, че формата на Валдес не е останала незабелязана и окуражи звездата на Барселона да продължи с доброто си представяне ако иска да има шанс да пътува до Южна Африка.

"Вратите на националния отбор не са затворени за никого. Валдес е в чудесна форма. Той имаше голям принос за всичките трофеи на Барса през миналата година. Но конкуренцията за вратарския пост е убийствена и до момента не видях нужда да го викам в състава, понеже ние имаме няколко невероятни играчи на тази позиция. Но той трябва да продължи с добрите си игри, защото мястото в състава на никого не може да се счита за сигурно", каза легендарният спец.

Валдес спечели 11 трофея за времето в което е в Барселона и два пъти бе награждаван за най-добър вратар в Примера.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

lamers_pro
18.03.2010 19:13

Вратарите трябва да са Касияс,Рейна и Асенхо!Валдес просто не е достатъчно добър за Испания! *wink*