Румен Трифонов: Бием до края и сме шампиони

11:00
Румен Трифонов: Бием до края и сме шампиони
Само за два мача с екипа на ЦСКА Румен Трифонов показа на какво е способен. Той бе сред най-добрите при двете пролетни победи на "червените" - срещу Локомотив Пловдив и Спортист. След мача с новаците от Своге миналият през Миньор Перник футболист реши да отговори на журналистическите въпроси, поместени в "Меридиан мач\'. Ето какво каза пред медиите играчът, който преди няколко години бе пред отказване от футбола, а сега е една от звездите в "А" група.

- Румене, какво е твоето мнение за мача със Спортист?

- Получи се един добър мач. На този терен не може да очакваме кой знае колко добра игра. Взехме трите точки и се радвам, че успяхме да вкараме повече голове, защото феновете ни имаха нужда от малко повече атракция, а ние от самочувствие след нулевото равенство в Стара Загора.

- В мача срещу Берое не игра заради контузия. Как се чувстваш сега, възстановен ли си от тази травма?


- Не се чувствам напълно възстановен. През седмицата направих по-малко тренировки, но въпреки това треньорът реши да разчита на мен в този мач. Радвам се, че контузията не се обади, и се чувствам добре след този мач. Продължавам да се възстановявам и се чувствам по-добре.

- Срещу Спортист игра на нова позиция. Треньорът реши да те постави като ляв бек. Какво мислиш за това решение и къде се чувстваш най-силен на терена?


- Аз не мога да кажа къде ми е най-силната позиция. Справям се добре и по крилото, и като бек. Отдавна не бях играл на този пост, но си свърших работата в този мач. Така е преценил треньорът, че ще играя на тази позиция в този мач, и аз изпълних инструкциите.

- През първото полувреме имаше няколко взаимодействия с французина Гранден. Повечето атаки на отбора минаха от лявата страна...


- ...Ние за съжаление нямахме възможност да играем заедно с него по време на подготовката, тъй като той имаше травма. Лошото е, че по време на сезона ще трябва да се сработим с повечето момчета. Надявам се да се получава добре и да побеждаваме в мачовете си до края.

- Младият Гранден записа впечатляващ дебют с гол и асистенция. Той дойде в ЦСКА с визитката на талантлив и скандален футболист. Какво е мнението ти за французина?

- Не знам да е скандален футболист. За талантлив и аз потвърждавам. Той е един качествен играч и има още какво да показва. Има много качества. Пожелавам му само да е жив и здрав и да се опази от контузии. Както знаете, той беше контузен наскоро. Надявам се да показва такава игра и да помага на отбора да постига целите си.

- Ще стане ли ЦСКА шампион?

- ЦСКА трябва да побеждава във всеки един мач и да стане шампион.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация