Здравков за Червенков: След пет минути спор с един глупак, ще съжаляваш, че си по-глупав от него

13:12
Здравков за Червенков: След пет минути спор с един глупак, ще съжаляваш, че си по-глупав от него
Старши-треньорът на Левски Антони Здравков заяви, че Литекс и "сините" се познават изключително добре и отборът, който демонстрира по-силен характер и се възползва от положенията си, ще спечели дербито.

Специалистът обясни какво е физическото състояние на Йовов и Телкийски и дали те ще могат да играят срещу ловчанлии:

"Телкийски тренира отскоро. Наказанието на Йовов изтече, но не мога да ви кажа дали ще играят. Искаме да изчакаме до утре и видим какво е положението с тях. Според мен отборът, който покаже повече характер и реализира положенията си, ще спечели".

Здравков бе помолен да коментира вчерашното изказване на наставника на Литекс Ангел Червенков, че Левски са "убийци, симуланти и царе на скандалите". Наставникът не пожела да коментира думите на своя колега, а само заяви:

"След пет минути спор с един глупак ще съжаляваш, че си по-глупав от него".

Покрай нашумялата тема със съдийството след мача с Миньор и това, че Стефан Спасов е от Перник, Здравков заяви:

"Няма значение дали съдията е от Варна, Кюстендил или всеки друг български град. Важно е да свири добре".

Треньорът коментира и дали срещата с "оранжевите" е решаващият мач за Левски, който може да го върне в борбата за титлата. "Ако спечелим, ще оставим вратата открехната и ще имаме възможност да преследваме лидера. Не бих казал, че при загуба напълно изгубваме шанс за титлата, но шансовете ни наистина намаляват", смята Здравков.

Спецът похвали Христо Йовов, който не е играл за официален мач за Левски от победата срещу Лацио с 1:0: "Христо Йовов има лидерски качества и това може да помогне много на другите. В Левски лидерите са опитните футболисти. Като нямам предвид по-старите. Не казвам, че Мечо Телкийски е по-добър от Николай Димитров". На въпроса как ще спрат най-силните футболисти на ловчанлии през есента - крилата Дока и Том, наставникът отговори:

"Наистина имахме много проблеми с тях при равенството, което направихме през есента. Но този път се надявам, че сме подготвили добре защитата за тях".

След липсата на синхрон в защитата в мача с Миньор, Здравков призна, че всеки момент в даден момент може да допуска грешки, но се надява утре да няма такива. Пресаташето на Левски Александър Касабов бе запитан дали Георги Иванов вече има лиценз за треньор в "А" група, но той отказа да коментира дали Гонзо е вече официално треньор на Левски: "Ако има интерес, всеки може провери в съответния орган кой си е взел изпитите.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация