Специалния: Челси беше важна част от живота ми

20:35
Специалния: Челси беше важна част от живота ми
Наставникът на Интер Жозе Моуриньо разкри, че Челси си остава важна част от живота му и ще е много трудно за "нерадзурите" да отстранят лондончани.

"Хубавото нещо е, че няма да ми се наложи да вървя много. От съблекалнята до скамейката са пет метра. Няма да е нужно да пресичам целия стадион. Не искам да се поддавам на емоциите и реакциите на феновете. Просто ще си седя и ще гледам мача. Играчите играят на терена, аз играя извън него. Има много по-важни неща от мен, защото на на полето се печелят мачовете, а не на скамейката. Ще съм безпристрастен. Такъв е истинския професионалист. Няма да крия, че Челси бе важна част от живота ми", споделя специалистът.

"Ако треньорът се справи добре и клубът го подкрепя, точно това се случва - отборът прогресира. Ние купихме няколко играчи, такива каквито нямахме миналата година. Чисто офанзивен полузащитник като Уесли Снайдер. Решихме проблемите в атака с привличането на Диего Милито, Самуел Ето\'о и Горан Пандев. Разбира се, ние загубихме Златан Ибрахимович, но пристигането на тези трима играчи ни даде повече разнообразие и реши проблемите ни в атака. Също така, Лусио е типа централен защитник, какъвто нямахме - висок, силен във въздуха. Мисля, че така се приспособихме повече към нуждите на съвременната игра", допълва Моуриньо.

"Мачът със Сиена е доказателство за това какъв отбор сме ние. Губехме и отбелязахме изравнителен гол в 91-та минута. Обикновените отбори, обикновените треньори биха си казали: "Ок, взехме една точка, това е добре, не загубихме", но аз крещях на играчите: "Имаме още три минути, още три минути". Можеше и да загубим, но в крайна сметка спечелихме. Самуел ме попита дали да се върне назад. Аз му казах да остане до края в полето на Сиена. Това бе рисков ход, но нагласата на всеки треньор е да печели на всяка цена, щом е наясно със способностите на играчите си", споделя португалският специалист.

""Всичко е в подробностите - заслужено или незаслужено равенство, топката да се удари в гредата и да не влезе във вратата, наказаните важни играчи, които могат да променят хода на мача, контузени футболисти. Това може да помогне на тима ти, но и да навреди, зависи от коя страна на барикадата си. Разбира се, само един тим ще спечели Шампионската лига, но аз виждам осем, девет отбора, които заслужават отличието. Трудно е да се предскаже кой ще е победител", завърши бившият наставник на Порто и Челси.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация