Ангел Червенков: Нищо добро не чака Левски в Ловеч

14:15
Ангел Червенков: Нищо добро не чака Левски в Ловеч
Треньорът на Литекс Ангел Червенков даде интервю за клубния сайт два дни преди дербито с Левски.

- Г-н Червенков, как върви подготовката за мача с Левски?


- Готвим се нормално като за всеки един двубой. Очакваме победа, с която да зарадваме феновете. Момчетата се готвят добре. Разчитам на всеки един от тях. Надявам се играчите да бъдат максимално концентрирани и дисциплинирани в неделя.

- Възстановен ли психологически Литекс след загубата от Пирин? Може ли той да повлияе върху нагласите за неделното дерби?


- Резултатът в Кюстендил не ме притеснява. Притесняваме повече поведението на Левски по време на мача. Всеки техен двубой е съпътстван от симулации и брутални действия. Надявам се да не повторят поведението си от есенния мач на Герена. Помните, че започнаха Дока от първата минута, докато не го изкарат от игра.

- Има ли чисто футболни аргументи Левски да се опре на Литекс?

- Убеден съм, че нищо добро не очаква Левски в Ловеч. Те са подложени на огромен натиск. Ще ги е страх да не сгрешат в защита, защото ще бъдат наказани. Напрежението при тях е огромно. Всеки резултат освен победа в Ловеч е фатален. Съперникът добре знае, че ние разполагаме с добри играчи. Обещавам, че ще направим всичко необходимо гостите да се чувстват некомфортно на терена в Ловеч.

- Резултатът от мача с Левски определящ ли е за крайната цел на Литекс в първенството? Каква всъщност е тя към днешна дата?

- Не веднъж съм казвал, че се стремим да играем футбол, който да се хареса на хората. Да показваме динамика и бързина в нашата работа. Да упражняваме добър контрол върху събитията на терена, върху притежанието на топката. Първото място не тежи като основна задача. Играчите имат нагласата да се представят по най-добрия начин, защото конкуренцията в отбора е огромна. Убеден съм, че който и да поставя на терена, ще бъде максимално полезен.

- Имате ли кадрови проблеми?

- Абсолютно никакви. Всички са здрави и са готови за мача.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация