\"Пиринско\" ще екипира 10 футболни тима от \"А\" аматьорска група

12:21
\"Пиринско\" ще екипира 10 футболни тима от \"А\" аматьорска група
57 футболни отбора от "А" югозападна непрофесионална футболна група ще се състезават за нови бутонки и топки от "Пиринско".

Инициативата "Играй за своя клуб" се провежда за втора поредна година, като право на участие в нея имат всички регистрирани аматьорски клубове от Югозападна България. Тя ще стартира на 15 март 2010 г. и ще продължи три месеца.

Според регламента "топката" и този път остава в ръцете на феновете. За да класират своя любим тим за финала, те ще трябва да напълнят специалните футболни кутии на "Пиринско" с капачки от бутилки 0.5 л. с надпис "Промо".

През 2009 г. в инициативата на "Пиринско" играха 54 от 56 отбора. Карлсберг България връчи нова екипировка на 14 от тях. Най–активни бяха поддръжниците от с. Корница, Гоце Делчев, които първи събраха 10 000 капачки "Пиринско" и грабнаха наградата за своя футболен клуб – "Корница" от Втора Югозападна регионална група.

"Хубавото на този проект е, че в основата му стоят феновете, а те доказаха, че по нищо не отстъпват на тези на най-големите отбори в държавата. Югозападните тимове пък притежават истински спортен дух и за нас е чест да ги облечем в професионална екипировка", каза Цветелина Милчева, Бранд мениджър в Карлсберг България.

Инициативата "Играй за своя клуб" е част от политика на Карлсберг България в подкрепа на непрофесионални състезатели в различни спортове – ски, тенис и риболов, като за втора поредна година подава ръка и на непрофесионалните футболни клубове.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация