Пиетробон: Престоят ми в ЦСКА беше кошмар

11:38
Пиетробон: Престоят ми в ЦСКА беше кошмар
Херман Пиетробон е един от най-екзотичните футболисти, играли у нас. Той направи име с тима на Пирин Благоевград, където бе водещ голмайстор, след което последва трансфер в ЦСКА. На "Армията" обаче той така и не получи шанс за изява. Заради няколкото месеца без футбол на аржентинеца му се наложи да спасява кариерата си в новака Спортист Своге, където се състезава и до днес. Както е известно, мачът между скромния тим и ЦСКА е утре и именно заради това „Меридиан Мач“ реши да потърси Пиетробон.

 - Херман, предстои ти мач срещу твоя бивш отбор ЦСКА. Има ли сили Спортист да вземе нещо на "Армията"?


 - Всичко е възможно. Видях, че ЦСКА изпитва доста проблеми и още не са сработени. Именно заради тези техни проблеми бихме могли да им създадем неприятности. Спортист е малък отбор и се бори да не изпадне, заради което напрежението при нас е огромно.

 - Не беше ли много сериозна крачка назад трансферът ти в Спортист?


 - През септември 2009 г. исках да се върна в Аржентина, но трансферният прозорец бе затворен, защото не е както в Европа. Трябваше да реша дали да се върна в Аржентина само да тренирам, или да подпиша с български отбор, а в момента към мен имаше интерес само от Спортист.

 - Защо не можа да се наложиш на "Армията", след като дойде като много обещаващ играч от Пирин?

 - Вината да не играя в нито един мач на ЦСКА е изцяло в Пирин. От бившия ми клуб направиха много спънки с документите, които трябваше да бъдат прехвърлени на ЦСКА. Заради това протакане моят статут не беше уреден и аз нямах право да играя за "червените". Това бяха кошмарни няколко месеца за мен, защото всяка седмица тренирах здраво и в нейния край очаквах да играя, но заради неуредиците не успявах. Това продължаваше седмица след седмица, месец след месец и повлия много на моята форма. Последните 8-9 месеца бяха истински кошмар за мен.

 - Всичко с ЦСКА изчистено ли е? Дължат ли ти още пари?


 - Всичко е точно. Нямам да получавам никакви пари от ЦСКА. Разделихме се по най-добрия начин.

 - Кой според теб е най-силният отбор в България?

 - Въпреки загубата в последния кръг Литекс ми изглежда най-организираният отбор. Те играят най-правилен футбол. Според мен „оранжевите“ остават фаворит за титлата.

 - Договорът ти със Спортист е до края на сезона. Какво ще правиш след това?


 - От три години съм във вашата страна. Свикнах с живота и говоря доста добре български, но всичко зависи от офертите, които ще получа в края на сезона. Все пак ставам свободен агент и ще избера най-доброто от финансова гледна точка. Ако имам добри оферти от България, ще остана тук, защото спокойно комуникирам с всички. Единственият проблем е, че е много студено, а тази зима е най-студената от трите, които съм изкарал у вас.

 - Притесняват ли те лошите терени, на които се налага да играете?

 - Не съм свикнал да играя на такова време. Терените са отвратителни. На тях не може да се играе добър футбол. За това има малко фенове на мачовете. Има много причини запалянковците да не ходят да гледат срещите от "А" група. Двубоите не са атрактивни и не привличат фенове.

 - Каква е най-голямата разлика между живота в България и Аржентина?


 - Във вашата страна животът е много по-спокоен, докато в родината ми е истинска лудница. Тук мисля само за тренировки и мачове, а не за хиляди други неща и проблеми, както е в Аржентина.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация