Дарко Тасевски: Това е месецът на истината за Левски

08:21
Дарко Тасевски: Това е месецът на истината за Левски
Дарко Тасевски е един от най-добрите футболисти на Левски в последните няколко години. Македонецът получи тежка травма в коляното в контролата срещу Легия (Варшава) в Кипър и тогава му казаха, че няма да може да играe близо 70 дни. Месец след контузията възстановяването на Дарко върви по план, но за момента той се готви единствено във фитнеса на Герена. Един от любимците на сектор "Б" обаче ще пропусне най-важните мачове на сините за сезона. Тасевски се съгласи да даде интервю за "7 дни спорт", в което говори за травмата си, очакванията си за представянето на Левски до края на сезона и спекулациите през зимата около неговият трансфер в друг клуб.

- Господин Тасевски, претърпяхте много тежка травма в контролата срещу Легия Варшава в Кипьр. Как се чувствате сега близо месец след контузията?

- Да. Контузията наистина беше тежка. Вече мина доста време от травмата ми. От ден на ден се чувствам все по-добре.

- Говорили ли сте с лекарския щаб кога ще могат феновете на Левски да ви видят отново в игра?


- Да, говорихме, но точно не се знае кога ще съм напълно готов за игра. Ако всичко върви по план, се надявам до месец да съм готов. Тези дни трябва да ходя на контролен преглед, за да кажат лекарите какво е състоянието ми и как върви възстановяването.

- Това е много болезнена травма. Отшумяха ли вече болките в коляното ви?

- Болките вече минаха. Преди една седмица още имах големи болки и не можех да ходя нормално, но последните четири-пет дни съм много по-добре.

- Сезонът започна. Левски победи трудно Миньор с 3:1. Как ви се стори мачът с перничани?

- Според мен победихме трудно, защото ни беше пьрви мач и все още имаше малко напрежение в момчетата. Разбирам ги, и аз съм играл в подобни мачове. Най-важното е, че успяхме да победим. Надявам се да продължаваме така и да играем по-спокойно занапред. С оглед на работата, която свършихме по време на подготовката, мисля, че има какво да демонстрираме на нашите привърженици.

- Смятате ли, че това, че не играхте в първия кръг срещу Ботев, се е отразило по някакъв начин на съотборниците ви?

- Може би да. Винаги като играеш контрола, настроението за игра не е същото като в официалните мачове. Много е различно. Когато играеш контрола, знаеш, че нито има точки, нито има същия заряд като официалния мач. Смятам, че щеше да е по-добре да бяхме играли с Ботев, тъй като тогава настройката ни за мача с Миньор щеше да е различна. Нека всичко това да не звучи като оправдание. Важното е, че победихме, и се надявам да подходим с нужното самочувствие следващия мач.

- Предстои мач с Литекс, който е много тежък съперник за Левски. Какво очаквате?

- Наистина срещу Литекс винаги сме играли трудно. Знаем, че става въпрос за добър отбор. Миналата година също бяхме в подобна ситуация, но отидохме в Ловеч, показахме, че сме по-добрият отбор и победихме. Сега също смятам, че сме по-добрият тим, с по-добри футболисти, и съм убеден, че момчетата ще заминат в неделя за мача с Литекс с нагласата да спечелят.

- Левски влиза в може би най-трудния си месец от целия сезон. Предстоят мачове с Литекс, Славия, Локомотив София, ЦСКА. Смятате ли, че Левски може да вземе максимума от тези двубои?

- Защо не? Ако искаме да постигнем високите цели, които клубът има преди всеки сезон, и да покажем, че сме най-добрите, този месец трябва да се представим по възможно най-добрия начин. Всички много добре го знаем. Говорим си в съблекалнята, че именно през този натоварен период трябва да съумеем да извлечем максимума точки въпреки че мачовете са много трудни.

- Литекс и ЦСКА се представиха слабо в първия кръг от подновяването на шампионата и не показаха шампионски амбиции. Успяхте ли да проследите мачовете на директните конкуренти?

- Да. Понеже съм контузен, ми остава повече време да гледам мачовете. Това, че двата отбора не са се представили по най-добрия начин, не означава, че са се предали и няма да имат претенции за първото място. Но ние като цяло сме се концентрирали единствено върху представянето на Левски, защото според мен винаги всичко е зависело от самите нас.

- Първенството доста се завърза след последния кръг. Смятате ли наистина, че след тези няколко много тежки мача Левски отново да бъде първи?

- Естествено, че докато има и минимален шанс, ще се надяваме и ще търсим крайния успех до последно.

- Много се спекулираше през зимата, че ще напускате Левски. Изписаха се имената на доста отбори. Имаше ли наистина реално оферти за вас?


- Имаше оферти, но след като вече всичко е минало и трансферният прозорец е затворил, по-добре да не го коментираме. Останах в Левски. Повече не искам да мисля за трансфер. Първо да свърши сезонът. Засега най-важното за мен е да се възстановя от тази тежка травма, която получих, за да мога да помогна на отбора до края на първенството. Неведнъж съм заявявал, че се чувствам добре в Левски, и се радвам да играя в най-добрия отбор в България.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация