Съдийска тесла лиши Валенсия от победа над Вердер (видео)

23:59
Съдийска тесла лиши Валенсия от победа над Вердер (видео)
Отборът на Валенсия завърши наравно с Вердер Бремен в първи мач от осминафиналната фаза на турнира Лига Европа. Двубоят на стадион "Местая" приключи при резултат 1:1.

Срещата започна на много високо темпо като в първите минути бяха създадени по една много добра възможност и пред двете врати. След центриране на Пабло Ернандес В 9-а минута Тим Боровски едва не си вкара автогол, след като се опита да изчисти топката с глава. Четири минути по-късно Хуан Мата имаше добра възможност за изстрел, но диагоналният удар на испанеца мина в страни от вратата на Вердер. Давид Вия и Давид Силва направиха отлично отиграване в 20-а минута, като последният се озова на стрелкова позиция, но в последния момент бе блокиран от защитник на гостите. Главният съдия на срещата Мартин Аткинсън даде много спорна дузпа за Вердер Бремен в 23-а минута. Реферът видя нарушение за задържане за фланелката на Клаудио Писаро от страна на Евер Банега. Зад топката застана Торстен Фрингс, който с лекота откри резултата в мача. Малко по-късно Хуан Мата получи хубав пас в наказателното поле на гостите, но се подхлъзна и изпусна ситуацията. След това и Давид Вия можеше да изравни, но ударът му мина далеч над вратата.  В 33-а минута Евер Банега отправи силен шут, който бе избит трудно от стража на Вердер. Само минута по-късно Марко Марин едва не покачи на 2:0 за гостите, като вратарят на "прилепите" Сесар Санчес изби топката в корнер със сетни сили. До края на първото полувреме домакините бяха по-активни на терена, но не успяха да достигнат до чисто голово положение пред вратата на Вердер.

Въпреки, че втората част започна с натиск на Валенсия, първото опасно положение създадоха гостите. Месут Oзил напредна добре, след това върна топката към връхлитащия Клаудио Писаро, който обаче не успя да преодолее Сесар Санчес. В ответната атака пък Валенсия можеше да изравни, но Пабло Ернандес от непосредствена близост не уцели вратата на гостите. В 56-а минута главният съдия на срещата Мартин Аткинсън взе още едно спорно решение, след като изгони аржентинския полузащитник на домакините Евер Банега с директен червен картон без да стане ясна причината за това. Само минута по-късно обаче Валенсия изравни. Първо Давид Силва добре финтира бранител на Вердер, след което би, а топката попадна в Хуан Мата и нападателят не сгреши от близко разстояние за 1:1. Отново Мата имаше възможност в 63-а минута за нов гол, но ударът му мина над целта. Само минута по-късно и Давид Силва се отчете с пропуск пред вратата на гостите. Тим Визе отново спаси Вердер в 78-а минута, когато спаси удар с глава на Давид Вия от близко разстояние. До края на мача отборът на Валенсия продължи да упражнява масиран натиск, а гостите разчитаха единствено на контраатаки, но така и не се стигна до нов гол в мача.

Така отборът на Вердер Бремен има предимството от отбелязан на чужд терен гол преди реванша на "Везерщадион".

Стартови състави:

Валенсия: Санчес, Наваро, Марчена, Деалберт, Ернандес, Алексис, Мичел, Мата, Банега, Силва, Вия

Вердер Бремен: Визе, Пасанен, Налдо, Мертезакер, Фриц, Мартин, Озил, Боровски, Фрингс, Хънт, Писаро

Валенсия - Вердер Бремен 1:1
1:0 - Фрингс, 24\'
1:1 - Мата, 57\'

Видео от мача вижте ТУК!

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Fabregas_boy
12.03.2010 10:06

Много ми е жал за ,,прилепите" *sad* Но все пак си остават моите фаворити в Лига Европа,така че 1-2 в Бремен *thumb_up*

nikigkwc
12.03.2010 09:43

митака88, и аз така мисля! А за съдията - абсолютен престъпник, сигурно за тази безобразно и непрофесионално свършена работа ще си получи премията - едва ли по-малко от 3-4 хиляди евро. Каква ирония! Аз ако сгафя на работа може и да ме уволнят, а богопомазаните като тоя... Повръща ми се направо!!!/.... ..... Фарс.....

mitaka88_bg
12.03.2010 09:30

Испанската реалност.Играеш хубаво и отлиташ рано,рано.Да живее Англия и Германия, и масовите касапници.Още тоя кръг Атлетико и Валенсия отлитат,въпреки че играха супер.Само Барсилона и Севиля остават, но и те не за дълго.

bacardy_breezer
12.03.2010 07:38

Тея Вердер са големи мизерници....На реванша Валенсия ще ги смачка *thumb_up*

shizofrenik
12.03.2010 06:59

Тая година съдиите яко подкрепят немските отбори сигурно защото сами немогат да се класират.Видяхте гаврата с Фиорентина сега и с Валенсия *angry*

arsenov
12.03.2010 00:47

ае вие в уинър гледате ли мачове интервюта нещо свързанос футбола? (главният съдия на срещата Мартин Аткинсън взе още едно спорно решение, след като изгони аржентинския полузащитник на домакините Евер Банега с директен червен картон без да стане ясна причината за това) ами причината е удар без топка и страничния съдия го посъветва но вие нямате никва представа от футбол ама никва!

dracula_88
12.03.2010 00:22

"This english homosexual broke the game!"
Браво, "Валенсия", отново морал, гордея се с тима си!

ceco26
12.03.2010 00:18

Гледах мача и мога да кажа, че е егати гадната работа. Валенсия дори с 10 души играеше по-добре, нападаше постоянно и тотално ги надиграваше, ама много пропуски. *sad* Много ме е яд за тях, ама дано се реваншират като гости. *thumb_up*