Лил надигра Ливърпул и се поздрави с победата (видео)

21:50
Лил надигра Ливърпул и се поздрави с победата (видео)
Френският Лил победи тима на Ливърпул в първи мач от осминафиналната фаза на турнира Лига Европа. Двубоят на стадион "Лил-Метропол" завърши при резултат 1:0 за французите.

Началото на срещата започна равностойно, като играта се развиваше основно в центъра на терена. Домакините бяха по-активни в първите минута на срещата, но атаките им не представляваха проблем за Пепе Рейна. Първата опасност Ливърпул създаде в 14-а минута, когато скоростен пробив на Фернандо Торес доведе до пас в коридор за Райън Бабел, но холандският нападател бе изпреварен от бранител на Лил. Гостите заиграха по-силно и в 25-а минута отново Бабел бе изведен на много чиста позиция от Торес, но тъмнокожият футболист не успя да преодолее стража на френския тим. Стивън Джерард се освободи добре в 33-а минута и отправи хубав далечен изстрел с десния крак, но топката премина над напречната греда. Три минути преди края на първото полувреме вратарят на Лил Микаел Ландро бе последна преграда пред откриването на резултата. След изпълнение на Джерард на пряк свободен удар топката достигна до Глен Джонсън, който центрира добре в наказателното, където Фернандо Торес се извиси над всички и стреля опасно с глава, но стражът на домакините показа завиден рефлекс и не позволи на мърсисайдци да се оттеглят с гол аванс на почивката.

Второто полувреме започна отново с по-добра игра на Ливърпул, но Райън Бабел не успя да се възползва от добра възможност. В 65-а минута обаче Лил показа, че ще търси победата, след като нападателят Пиер-Ален Фро изстреля топовен удар с десния крак, а Пепе Рейна едва изби топката в корнер. Последваха няколко добри положения за домакините, но до гол във вратата на гостите не се стигна. След временен спад в темпото на мача полузащитникът на домакините Кабайе отправи много опасен удар от около 30 метра в 71-а минута, но топката мина над напречната греда на Рейна. Приспивното темпо на мача обаче изигра лоша шега на гостите. В 84-а минута белгийският полузащитник Еден Хазард центрира в наказателното на Ливърпул от пряк свободен удар и след като никой не игра с топката тя влетя в мрежата зад Хосе Рейна. За гола може да бъде винен и стражът на английския тим, който не реагира адекватно на ситуацията. Три минути по-късно Лил можеше да победи и с 2:0, ако влезлият като резерва нападател на домакините Пиер-Емерик Аубамеянг не бе уцелил страничната греда на вратата на Рейна.

Стартови състави:


Лил: Ландро, Балмон, Рами, Кабайе, Обраняк, Емерсон, Бериа, Шеджу, Мавуба, Хазард, Фро

Ливърпул: Рейна, Джонсън, Агер, Карагър, Инсуа, Масчерано, Лукас, Кайт, Джерард, Бабел, Торес

Лил - Ливърпул 1:0
1:0 - Хазард, 84\'

Видео от мача вижте ТУК!

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Punisher_111
12.03.2010 14:02

*lol* Ливърпул не струват. Тряаше Лил да ги треснат с по-ве4е 4е да им доиде ъкъла в главата

xaidut
11.03.2010 22:35

Лил показаха една отборна игра, която им поднесе заслужената победа.Ливърпул бяха с голямо самочуствие и с нищо не си доказаха класата.

arsenov
11.03.2010 22:17

тва беше ясно незнам само що беше куефициента толкова голям за 1ца ае *beer* на позналите

Bat_Vane
11.03.2010 22:03

Ливърпул НЕ заслужават да спечелят какъвто и да е трофей този сезон ! Колкото и да ми е неприятно , трябва да призная , че те показват една скучна , скована , нескопосана и далеч от всякакъв красив футбол игра ! Е с тези качества няма как да спечелят нещо ! Това не е отборът , който се показа миналия сезон ! Да живее красивия и резултатен футбол !

barca_fc
11.03.2010 21:43

Били ги изпуснали *lol* *lol* Вие гледате ли мача бе,сеа ше видите 2:0 в 90та мин

shizofrenik
11.03.2010 21:06

Лил ги насраха.Дано второто полувреме да бият

el_diablo
11.03.2010 19:30

Дано Пуул да бият, а kobrata_kz, не искам да те засягам, но трябва да го знаеш - ти си СТРАШНО прост.Дали на теб би ти харесало да се контузиш така ?

spitarata
11.03.2010 19:28

Ето браво на Рафа за състава!Бабел има място в отбора!Сега се надяваме на малко късмет и в най-лошия случай си пожелавам много резултатен Х.Трябва да смените и снимката шот Макси няма да може да го гледаме. *beer*

kobrata_kz
11.03.2010 19:20

Оооо не само не и Джонсън да играе дано пак да се контузи че той като не играе Ливърпул печели като играе все се дъним. Ама за дес мача е победа за Ливърпул или равен поне така си мисля па то ще се види след края на мача *smile*