Юве се справи с Фулъм у дома, но пак показа колебания (видео)

23:55
Юве се справи с Фулъм у дома, но пак показа колебания (видео)
Ювентус победи Фулъм с 3:1 у дома в първия мач между двата отбора от 1/8-финалите на Лига Европа.

Италианският гранд взе комфортен аванс преди реванша, въпреки че в определени периоди от двубоя изпитваше сериозни затруднения.

Първите няколко минути преминаха без опасности пред двамата вратари. В 8-а обаче Давид Трезеге от трудна позиция насочи много добре топката в долния ъгъл на Марк Шварцер, но стражът на "котиджърс" изби в корнер. При последвалото центриране от ъглов удар, централният бранител Никола Легроталие откри резултата в полза на "старата госпожа".

"Бианконерите" продължиха да бъдат по-активният отбор, но в 16-а минута Саймън Дейвис не успя да уцели топката оставен сам на добра позиция пред Алекс Манингер. Футболистите на Юве опитваха с дълги разигравания между защитниците и дефанзивните халфове да издебнат удобен момент за добро подаване в предни позиции и опасна атака. В 24-а минута след грешка на Грийнинг топката стигна до Трезеге, който от границата на наказателното поле стреля силно, но малко над вратата. Веднага след това обаче Джонатан Дзебина със страхотен далечен шут прониза Шварцер за втори път.

Последваха минути, в които на терена не се случваше почти нищо интересно. "Старата госпожа" намали темпото и в 36-а минута Фулъм стигна до гол. Етуху стреля и след рикошет в тялото на Легроталие топката попадна в мрежата на Манингер. Четири по-късно Хангеланд като по чудо не изравни. След това Боби Замора два пъти би в ръцете на Манингер от добри позиции. В продължението на първото полувреме Гросо шутира, но Шварцер изби. При последвалия корнер в полето на "котиджърс" настана страхотно меле, от което домакините се възползваха. Трезеге нацели гредата, топката отново се върна у него и този път французинът отбеляза трети гол за Юве.

Втората част започна с надмощие на "бианконерите" и в 55-а минута Легроталие с глава можеше да вкара четвърти гол, но би малко над вратата. Англичаните също организираха няколко опасни атаки, но защитата на Юве се справи. В средата на полувремето играта се накъса, темпото спадна и въпреки че съперниците търсеха нови попадения, представянето им отстъпваше по качество на показаното преди почивката. Диего и Якуинта в последните минути имаха добри шансове да направят реванша протоколен, но не успяха да отбележат.

В крайна сметка "старата госпожа" успя да задържи комфортния си аванс и спокойно очаква ответния мач.

Ето и стартовите състави на двата отбора:

Ювентус: Манингер, Гросо, Канаваро, Легроталие, Зебина, Поулсен, Кандрева, Салихамиджич, Маркизио, Диего, Трезеге

Фулъм: Шварцер, Кончески, Хангеланд, Беърд, Гера, Грийнинг, Етухо, Хюз, Дъф, Дейвис, Замора

Видео от мача вижте ТУК!

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

bacardy_breezer
12.03.2010 07:32

Мача нямах възможност да го гледам, но като чета резюмето разбирам, че освен 3те гола сме имали още куп положения, а гола на Фулъм е бил късметлийски, чрез рикошет...Като добавим, че играхме без няколко основни футболисти, не разбирам защо заглавието е ....ЮВЕ ПАК ПОКАЗА КОЛЕБАНИЯ ... *sick* Иначе честито на всички фенове на ЮВЕ бях сигурен, че ще бием англичаните в Торино *thumb_up* Forza Juve ! *beer*

go6etoo2
11.03.2010 22:14

почнахме ги 1:0 и то в 8-та минута *thumb_up*

ilieviq456
11.03.2010 21:28

Мисля, че Юве днес ще бият поне с два гола разлика колкото и надъхани да са "Котиджърс" след отстраняването на Шахтьор Донецк не смятам, че могат да победят "Старата госпажа" *wink*