Волфсбург си тръгна с добър турнирен резултат от Казан

21:50
Волфсбург си тръгна с добър турнирен резултат от Казан
Рубин Казан и Волфсбург завършиха 1:1 в първи мач между двата отбора от 1/8-финалите на Лига Европа.

На лошия терен в руската провинция Татарстан съперниците започнаха в добро темпо, но лесно губеха топката в средата на терена. В 10-а минута Един Дзеко бе изведен добре по левия фланг и въпреки малкия ъгъл стреля опасно, но вратарят на домакините изби. Четири по-късно пък Орехов след хубаво центриране пропусна с глава, оставен съвсем сам в полето на "вълците". Рубин постепенно притисна съперника си и се задържа продължително време в половината на германския шампион. Волфсбург обаче се бранеше добре и не позволяваше на тима от Казан да създава чисти голови ситуации. В 28-а минута Обафеми Мартинс остана сам в полето на домакините, но би много неточно.

В ответната атака Рубин стигна до гол. Ансалди чудесно финтира противник по фланга и центрира. Кабзе свали с глава и Нобуа засече топката във вратата. Веднага след това Букаров пропусна от чиста позиция. Гентрен от гостите шутира опасно в 34-а минута, но стражът на домакините спаси своите. На отсрещната врата пък Караденис пропусна да направи резултата 2:0. До края на първата част атаките на Рубин бяха по-опасни, но до втори гол не се стигна.

В началото на втората част съперниците си размениха по един пропуск. Темпото на игра бе доста високо, а мачът двуостър. В 60-а минута Букаров не успя да отбележи от чиста ситуация. Три по-късно пък Дзеко можеше да изненада Рижиков след неубедителна намеса на последния. В 67-а минута, въпреки по-активната игра от страна на Рубин, Звездан Мисимович отбеляза изравнителен гол за гостите.

Домакините веднага натиснаха, но въпреки усилията си можеха да бъдат наказани за втори път. Голмайсторът на "вълците" Мисимович в 73-а минута удари гредата. До края на двубоя съперниците си размениха опасни атаки, но резултатът остана непроменен.

Стартовите състави на двата отбора:

Рубин Казан: Ружиков, Ансалди, Сезар Навас, Сибая, Салуквадзе, Букаров, Нобуа, Орехов, Караденис, Касаев, Кабзе

Волфсбург: Хиц, Шафер, Жосуе, Гентнер, Ритер, Мадлунг, Хасебе, Пекарик, Мисимович, Мартинс, Дзеко


Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

onzzy
11.03.2010 19:25

силно ме съмнява Волфсбург да не пуснат гол

Cristian0
11.03.2010 19:15

От Волфс не виждам Графите, ама Дзеко е там така,че 2-ка най-много X 2:2...Ама като че ли повече съм за 2-ка *thumb_up*

torkemada
11.03.2010 18:59

РУБИН КВО ДЪРВО ЩЕ ХАПНАТ ДНЕС 0-2 ТОЧЕН