Гонзо цака с коза \"Йовов\"

11:50
Гонзо цака с коза \"Йовов\"
Един от "доайените" в дербито Левски Литекс е Христо Йовов. Нападателят бе наказан за мача с Миньор Перник и не можа да помогне с нестандартните си ходове на "сините".

Колкото и да e оплюван и критикуван (често пъти заслужено) заради фрапантните си пропуски и разхайтената си игра, Йовов неведнъж е вкарвал решителни голове, включително и в това дерби. Освен че често пропуска, нерядко вкарва, и то когато най-малко се очаква. Така бе и на последния мач между двата отбора, когато отбеляза гол направо от корнер и изненада Голубович. Така че Йовов може да бъде скритият коз на Гонзо в дербито срещу Литекс. Точно Йовов е голмайстор номер 1 в дербито ЛевскиЛитекс за всички времена с 5 отбелязани гола.

Другата възможна изненада в състава на Левски е включването на друг опитен флангови играч – Димитър Телкийски. Казаното за нестандартните ходове на Йовов важи и за Мечо. Той е добър техник и също често е бележел решителни голове. Очаква се до неделя той да бъде възстановен и да помогне на тима си в битката край покрития мост.

Връщането на двамата играчи ще даде допълнителна вариативност в състава на Георги Иванов и този път няма да му се налага да разчита на пейката само на юноши, както бе на мача с Миньор. По-големият избор вероятно ще накара Гонзо да се откаже от схемата с двама чисти нападатели в лицето на Мирослав Антонов и Еньо Кръстовчев. В мача срещу Миньор, притиснат от ограничения кадрови ресурс, Гонзо се принуди да използва тази постройка. Тя обаче не донесе успех, а Кръстовчев и Антонов повече си пречеха на терена, отколкото помагаха на Левски.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

onzzy
11.03.2010 14:44

как ще цака като тука се играе без коз