\"Горан Пандев не е българин\", негодуват обидени македонци

11:21
\"Горан Пандев не е българин\", негодуват обидени македонци
"Горан Пандев не е българин, а македонец", протестираха от македонското посолство в Канбера, като освен това македонските емигранти в Австралия поискаха официално извинение от австралийския телевизионен канал "Fox Sport", който обърка националността на играча.

Посолството на Република Македония в Канбера реагира мигновено, след като телевизията направи грешка, в която обяви македонския национал и играч на Интер Горан Пандев за български футболист, пише вестник "Вечер".

Посланикът на Македония обясни в писмо до медията, че Пандев е македонски нападател с македонско гражданство, като приложи и като доказателство и кратка автобиография на играча, роден в Струмица. Освен тези данни в писмото си, посланикът е писал и че множество македонски граждани по света са шокирани от погрешното изписване на националността на Пандев. След този гаф телевизионният канал публикува извинение към зрителите на официалния си сайт.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

darkspeed
11.03.2010 13:25

Не бил българин, а македонец.. Хаха. Македонци няма, има българи, така че какво толкова се правят тия паляци *smile* .

FLY_I
11.03.2010 12:55

ТЕ НЕ СА ВИНоВВНИ глупаците ,мозъците им са промити *erm*

MISTERIY
11.03.2010 12:50

мн ясно че си е българин ама не си признава. Деба дръпнатите македонци кога им помагахме се омилкваха а сега се правят на сърби.