Тодор Батков: София тъне в преспи, но пари за ЦСКА имат

09:38
Тодор Батков: София тъне в преспи, но пари за ЦСКА имат
Собственикът на Левски Тодор Батков се срещна със запалянковци в новооткрития фенклуб на сините на бул. "Тодор Александров". Адвокатът пристигна точно навреме за сбирката и разговаря с привържениците повече от два часа и половина. През това време бяха дискутирани много теми, които вълнуват синята общественост. След срещата Батков се съгласи да говори пред медиите.

-Доволен ли сте от срещата с феновете?

- Общо взето, доволен съм. Получих допълнителна мотивация и кураж да продължа да бъда начело на Левски. Много истини се казаха, имаше изказвания на висок тон. Не се притеснявам, аз съм един от тях.

- Висок тон от кого - от вас или от тях?

- Ааа, и аз си изпуснах нервите.

- С какво ви провокираха?

-Първо искаха обяснение за моето агентурно минало
Обясних им най-подробно. Отбивал съм редовната си военна служба като старшина-школник.

- Резонен е въпросът - щом отборът е на минус, защо го издържате?

- Ами и аз това се питам и след днешната среща (б.р. - късно във вторник) имам допълнително мотивация и кураж да продължа да го правя. Защото наистина Левски е отбор на всякакви хора - хора честни, хора обикновени. Левски - това е България.

- На следващия мач ще има ли плакат срещу Тодор Батков, какво ви казаха феновете?

- Възможно е да има. Всеки има свобода на волеизявлението. Аз съм чист пред съвестта си. Ето, видях се с феновете. Не считам, че е обективно каквото се прави срещу мене. Правил съм грешки, но кой не прави?

- Ще бъдете ли на мача в Ловеч?


- Ще се опитам, ако съм в България.
Не съм уволнен от Чорни, напротив
- навлизам в решенията по делото в Лондон, ще пътувам за Лондон вдругиден. Ако успея да приключа там, ще отида на мача.

- Доволен ли сте от това, което Левски показва до момента?

- Аз гледах мача до 60-ата мин на летището, след това ме вкараха в самолета. Разбрах резултата, защото, слава богу, на летището бяха забавили трафика. От това, което видях, не мога да кажа, че не съм доволен. Първи официален мач, тежък терен, нелоша игра на тримата нови - Сашо Александров - нов старт, Мирослав Антонов и словакът... Дузпата не я видях, чух я по телефона. Като се върнах, я гледах. Според мен си е дузпа. Ако беше за Литекс и ЦСКА, никой нямаше да обърне внимание. Както и да е, но как можеш да симулираш, събувайки си обувката сам?

- Все пак съдията Ангел Ангелов изгоря за 4 кръга.

- Така ли? А има ли назначен съдия за мача с Литекс?

- Стефан Спасов.


- Той не беше ли от Перник?

- Да, беше наказан, но наказанието му изтече. Подозирате ли някаква връзка Перник - ЦСКА?

- Нищо не подозирам. Предишния път човекът се справи нелошо на дербито. Аз му се извиних тогава за острите думи, но много странно ми изглежда това. Не е тайна, че собствениците на вечния враг са от Перник. Не е тайна, че те финансират с публични пари. Всички виждаме за какво става дума - София е затънала в преспи. Не си плащат данъците, разсрочват им данъците кой както си иска. Не си плащат дължимите наеми към Министерството на спорта, не си плащат на МВР.
Те явно са по българи, отколкото Левски
И слагат за съдии по някаква случайност техни съграждани, съселяни.

- В края на есенния полусезон казахте, че поне пет от дербитата и важните мачове ще ги свири чужд съдия. Защо не сте поискали чужд съдия за мача с Литекс, а после и с ЦСКА?

- След смяната на Cъдийската комисия ние с Георги Иванов взехме решение, че разчитаме на българското съдийство. Поне засега е рано да правим изводи. Надявам се, че никой няма да посмее да се подиграва с Левски, пък бил той и от един град с боклукчиите.

- Възможни ли са рокади в Левски?

- Ние с Георги Иванов преди всичко и най-вече сме съмишленици. След това аз съм председател на Надзорния съвет и мажоритарен акционер. Така че не говорим за ултиматум. Ние имахме сериозен разговор с футболистите и смятам, че представянето им ще продължи по възходяща прогресия. Оптимист съм за мача в неделя, нека други да се плашат. Левски е в подем, връщат се двама футболисти в игра. Сърмов, слава богу, не е контузен. Надявам се, че за дербито с ЦСКА и Бензукан, и Тасевски ще бъдат на линия. Така че другите да се притесняват.
Много е добре да догонваш
Доколкото си спомням, втората и третата позиция е най-добра.

- Как ще коментирате думите на Боби Михайлов, че е спасил ЦСКА от изхвърляне от "А" група преди време?


- Ами може би е трябвало да се случи, за да се пречисти този отбор, който има привърженици и постъпват неправилно с него. Мисля, че там нещата продължават във все по-низходяща прогресия. Но не искам да коментирам това.

- Смятате ли, че в неделя може да има комплот и Стефан Спасов да свири за третия отбор, от задна линия да атакува?

- Не вярвам. Той се представи добре на дербито. Всичко е възможно. Още повече, чух, че имало някакъв договор на БФС с кипърската федерация. Всичко Мара втасала, та кипърски съдии ще ни оправят. Извинявайте, ама е малко несериозно да искаш чужд съдия от Кипър, макар че кипърският национален отбор е по-силен от нашия, понеже ни биха единия мач.

- Трябва ли феновете да са оптимисти за нов вид на отбора - да се мисли за трансфери през лятото, да се подновява съставът?

- Да, обсъждахме го. Но първо трябва да станем шампиони и аз съм убеден, че ще станем. Още
на 27 март съм убеден, че ще триумфираме
(б.р. - тогава е дербито с ЦСКА) и ще доиграем първенството. И дано от третия път да успеем, защото това с Тампере не го броя, защото ние стигнахме до плейофи, отпаднахме още в предварителния кръг.

- Готов ли сте да отделите пари за селекция?

- Да, да, говорихме с феновете. Каквото е поискало спортно-техническото ръководство в лицето на Георги Иванов, е станало както по отношение на футболистите, които освободихме, така и по отношение на привлечените. Единствено аз го помолих да не избързваме с дисциплинарното уволнение на Рабех, да се опитаме да вземем някой лев, защото той ни струва доста пари освен нервите.

- Вие чухте ли се с Рабех?

- Аз ли?

- Или някой от ръководството на Левски разбра ли какво се е случило в Махачкала?

- Нищо не коментирам.

- Ще си вземе ли Левски парите от Анжи?

- До няколко дни ще стане известно. В края на краищата хората не са виновни. Те по закон трябва да ни платят, в същия момент футболистът го няма. Така ще преценяваме. Нека да приключи първо.

- Как виждате следващите мачове на Левски?


- Убеден съм, че с всеки мач Левски ще играе по-добре. Убеден съм, че ще извоюваме 5 поредни победи, след което
ще доиграем първенството като новия стар шампион
и ще спечелим 27-а титла.

- Какво ви прави такъв оптимист?

- Видях ги другите на какво дередже са. Ние сме зле, а те са по-зле. Това е.

- Какъв е шансът Левски да влезе в Шампионската лига?

- Ще се опитам да е по-голям, отколкото миналата година.

- Колко пари сте готов да извадите за лятна селекция?

- Колкото е необходимо.

- Съжалявате ли, че преди мачовете с Дебрецен не вложихте пари да вземете играчи?

-Дали съжалявам или не, аз съм убеден, че бяхме по-добрият отбор. Какво стана, просто много нещастно се разви първият мач. Нищо, дай боже и Фортуна малко да се обърне към нас. Това е борба, борба.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Samoletski
11.03.2010 11:33

Тоз все гледа ЦСКА, та даже и Литекс. Хората си имат печеливш бизнес. Ще вземат и кредити и сами ще платят за новия стадион. А колкото до задълженията, към министерството на спорта са 1,8 млн. лв. и следващите дни ще ги платят.