Дело за $ 150 000 бави Томаш за Славия

09:05
Дело за $ 150 000 бави Томаш за Славия
Славия още не може да картотекира новото си попълнение Александър Томаш заради дело във ФИФА, съобщава "Труд". Бившият национал си търси неизплатени близо 150 000 долара от азербайджанския Баку, но докато тече процесът, жълтата карта на играча е блокирана в местната федерация. Славия подаде молба до ФИФА за служебна картотека, но срокове за нейното издаване няма и не е ясно кога Томаш ще получи право да играе.

Случаят е подобен донякъде на този със Станислав Ангелов, който игра със служебна картотека от ФИФА за Енерги няколко месеца. В това време течаха правни разправии на Левски с немския клуб пред световната централа. Пелето премина в отбора от Котбус през юни 2007 г., а решението на ФИФА за картотека в Енерги дойде през февруари 2008-а.

Сега Томаш подписа със Славия, след като разтрогна с Баку, но азерите претендират, че няма неизплатени пари. Съответно - няма и аргумент българинът да разтрогне с техния клуб. Но се оказва, че миналата седмица азерите са признали пред ФИФА за задължения, но в много по-малки размери от исканите от Томаш пари. Въпреки това делото се точи и докато няма решение, футболистът само тренира със Славия.

За съботното домакинство на Пирин вероятно няма да са готови Франсиско Албирони и Стив Ренет. Двамата легионери пропуснаха с травми гостуването на Локомотив (Мз) в петък (0:0).

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация