Георги Петков: Естествено, бием и в Ловеч

11:13
Георги Петков: Естествено, бием и в Ловеч
Вратарят на Левски Георги Петков коментира скандалния мач с Миньор Перник. Той така и не пожела да даде конкретно мнение за ситуацията в края на мача, в която съдията Ангел Ангелов даде спорна дузпа за шампионите. Ето какво каза Петков пред "Меридиан мач" след победата над Миньор, който доближи "сините" до титлата.

 - Георги, какъв е твоят коментар за двубоя? От Миньор се чуха доста претенции към съдийството?


 - Сега след мача всеки може да каже всичко. Нормално е, ядосани са и под въздействието на афекта да имат много претенции. Когато падаш по този начин, обикновено нали знаете кой е виновен.

 - А какво е твоето мнение за съдийството?

 - Има си хора, които се занимават с това. Те да ги оценяват.

 - Кажи какво стана в ситуацията, когато Любомир Витанов бе изгонен. И защо на теб ти показаха жълт картон?

 - Нормално е аз като капитан да отида и да попитам съдията това не е ли нарушение за жълт картон. А той ми отговаря: "И на двамата ще ви дам".

 - Любомир Витанов заяви, че съдията още при първия жълт картон му е казал, че няма да завърши мача. Ти чу ли някакви реплики между тях при червения картон?

 - Пак ви казвам, не мога да разбера, защо съдията в тази ситуация на мен ми даде жълт картон. Попитах го само какво е това влизане. Казах му на Любомир Витанов: Ще му счупиш крака с това влизане и е аут за шест месеца. И за какво. Заради някакво безумно влизане и желание да го ритнеш. В крайна сметка съдията ни даде и на двамата жълти картони, но аз мисля, че неговото нарушение беше за директен червен картон.

 - Защо толкова трудно стигнахте до победата?

 - Теренът ни направи мача труден. Вие сигурно не сте могли да видите отстрани, но беше наистина ужасен. В такава тиня не може да се играе нормален футбол. Освен това мачът беше първи за нас през този полусезон и напрежението може би ни дойде в повечко заради това, че трябваше задължително да победим. Изцяло ние сме си виновни затова, че не решихме по-рано мача в наша полза. Решихме просто да го доиграваме и да чакаме момента, в който ще вкараме.

 - Не мислиш ли, че доста често ви се случва да не си вкарвате положенията и срещате сериозни трудности, когато ви се налага да преодолявате сгъстена отбрана на противника?

 - Да, от дълго време си патим от това нещо. Вместо да си поведем с 2:0, да си решим мача и да го доиграем по-спокойно на този тежък терен, едва бихме, и то с мъка.

 - Вашите конкуренти загубиха точки този кръг. Това дава ли ви повече надежди, че ще можете да наваксате изоставането от първото място?

 - Не. Ние се готвим мач за мач и съперниците не ни интересуват. Важно е ние да побеждаваме и да си гледаме нашата игра.

 - Между теб и феновете на Миньор стана някакъв инцидент. Какво точно се случи?


 - Да, удариха ме с един камък в гърба. Това бе един от общо няколкото камъка, които полетяха към мен. Просто бях малко по-назад и по-близо до техните фенове. Слава Богу, всичко с мен е наред. Знаете каква е публиката на Миньор.

 - Изпробвахте нова схема на игра днес. Как ти се стори отборът в този си вариант?

 - За схемата трябва да питате Георги Иванов. Така казва - така играем. Важно за нас бе да победим днес и вече мислим за мача с Литекс.

 - Ти лично как видя защитата пред теб. Двойката Милиев - Топузаков сякаш не е особено сработена?

 - Не, не. Няма никакви проблеми. При гола тежкият терен им изигра лоша шега, иначе нямаме проблеми. Разбираме се перфектно.

 - Как се вписа в отбраната новото попълнение Петер Петраш според теб?


 - Мисля, че игра много добре. Но треньорът трябва да каже това.

 - Видя се преди малко със Сърмов. Разбра ли от него каква е контузията му?

 - Предполагам, че ще мине ядрено-магнитен резонанс и ще се разбере. Надявам се да не е нещо сериозно. Той е изключително важен футболист за нас и дано се възстанови по-бързо.

 - Ще играе ли Левски по-силно в Ловеч и ще успее ли да спечели?

 - Естествено. Той заради това е Левски – винаги да печели.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Georgiev1993
09.03.2010 13:51

чорбари долни защо не си гледате турския отбор със румънските лекета как ще паднете от Своге ами се занимавате с нас а *party*

Samoletski
09.03.2010 13:25

Ако и тая година направят лефски шампион по-доре да организираме протест за закриването на Бг футбола, щото срам и позор стана БАТЕ, Дебрецен, Тампере и др. да бият нашия "Шампион"

Samoletski
09.03.2010 13:22

Спомням си миналия сезон, как за едно спорно падане на Гонзю в наказателното поле (в мач срещу Черно море, където не се виждаше хубаво какво точно става, а и си го знаем гонзю какъв актьор е, от лефски претендираха, че това е дузпа която се вижда от самолет и че имало конспирация против лефски и че целия сват + извънземните им и Господ им пречели. Сега когато другия отбор претендира, казват, че си имало хора да коментират. Туй лецкито са се събрали най-големите мишоци и пу...фци (с извинение). Поне да бяхте си признали, а не да говорите така както ви изнася.

Samoletski
09.03.2010 13:17

Има кастинг за шоуто "леффски търси съдия". Наистини не виждам как лефски може да спечели. А тоя Урсула си мени мнението всеки мач. Досега на приказки е напускал 5240 пъти. Един път казва с тоя отбор сме за никъде, после взеха един мач с голяма доза късмет и още по-голама подкрепа от рефера и вече пак станаха големи.

nikiviki99
09.03.2010 12:30

Хаха, Генчо, това като фен кой отбор го казваш, защото кърти! *lol*

genchooo
09.03.2010 12:12

ИЗПРАТИ КРАТЪК СМС С ТЕКСТ "ДУЗПА" НА 1914 - КАМПАНИЯ- СПАСИ ЛЕВСКИ

Lucas_Podolski
09.03.2010 12:02

Пак!?!? Ако трябва да говорим за "Пак", то Литекс ПАК ще изравни със съдията..........

barbutko
09.03.2010 11:54

как ще биете бе мижитурки такива.с дупе ли или пак със съдията.