Даксон: Тренерът иска да влиза и да играе, имам амбиция за Калчото

14:26
Даксон: Тренерът иска да влиза и да играе, имам амбиция за Калчото
Бразилският полузащитник на Локомотив Пловдив Даксон Силва заяви, че амбицията му е да играе в Серия А след известно време, предаде репортер на БГНЕС.

"Идвам от школа в Рио де Жанейро. Много деца от тази школа отиват да играят в Италия - в Серия А и Б. Честно казано, когато дойдох в България, дойдох с идеята да продължа да играя в Серия А. Искам да се развивам, но когато дойде момента да си тръгна ми се иска Локомотив Пловдив да е на добро място в българския шампионат", заяви Даксон.

"За мен това е голям отбор. Досега си върша добре там работата, тъй като те ми дават много любов. Не мисля, че ще напусна Локомотив заради друг български отбор. Мисля, че този тим трябва винаги да играе в А група. Не смятам, че футболът без публика е добър, тъй като в крайна сметка играта е вид шоу, хората идват, за да се забавляват", заяви бразилецът по повод плановете си за бъдещо развитие.

Даксон коментира и различния стил на игра в България и Бразилия.

"Навсякъде футболът е различен. Играта в България е друга. В Бразилия футболът е по-спокоен, но аз съм вече четвърта година тук и свикнах с начина на игра. Все пак амбициите ми са да се развивам", коментира Даксон.

На въпрос коя е основната му позиция играчът обясни, че е най-силен, когато играе зад централния нападател, но все пак решенията за неговото място на терена взима треньора на тима.

"Моята сила е зад централния нападател, но в крайна сметка слушам указанията на треньора, където ме сложат, там играя. Харесва ми, че нашият наставник е емоционален. Когато футболистите виждат, че един треньор е толкова емоционален имаме чувството, че иска да влезе и да играе с нас. Това ни действа добре", допълни още бразилецът.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация