Николай Михайлов: Нощният живот вече не ми е интересен

12:50
Николай Михайлов: Нощният живот вече не ми е интересен
Николай Михайлов е третият национал, отказващ да говори с българските медии. Преди него такъв ход направиха Стилиян Петров и Благой Георгиев. Реално в ситуацията “санкцията” засяга най-вече спортните журналисти, които и в трите случая могат да пледират за невинност. Футболистите реагират за публикации около личния им живот в книги, списания и издания за светски клюки.

- Обявихте, че спирате да говорите с българските медии. Ще кажете ли мотивите за решението си?

- Да и вече не разговарям. За последно от уважение към вас ще кажа. Да не излезе, че е някаква прищявка или се правя на интересен.

- В какво обвинявате българските медии?

- Липса на всякакво уважение към мен и публикуване на откровени лъжи за личния ми живот. Писна ми, защото не са един или два случая. Тази спекула продължава поне две години. Търпях дълго и винаги съм бил коректен с журналистите, но вече нещата станаха много гадни.

- Може би всичко идва от силния ви “начален старт” в светския живот?

- Това беше отдавна, тийнейджърски истории. Откакто съм в чужбина начинът ми на живот е абсолютно променен, а и скоро ще стана на 22 години, вече не съм малък. Тренирам здраво и почти всяка вечер съм си вкъщи. Живея в Еншаде, малък град и мисля само за кариерата си в “Твенте”. Направих отличен трансфер за вратар, в клуба ми имат доверие и ми обявиха, че от лятото ще заложат на мен като титуляр. Не искам да ги подведа и ще направя всичко, за да успея. Искам и да се наложа в националния отбор. И съм наясно, че за това ще трябва да се посветя само на футбола. А и да ви призная вече нощният живот не ми е интересен, не ми е тръпка.

- Според някои издания още сте в “джаза”?

- Затова реагирам така. Трябва с нещо да покажа, че ми пука и не приемам такова бракониерство. Приписват ми се връзки с момичета, които не съм виждал и на снимка. Съчиняват се истории. Публикуват се някъде и хоп - после всички ги приписват - интернет, вестници, списания. Ужасна работа. И вечер, вместо да почивам по 3 часа, трябва да се обяснявам по темата с момичето, с което сега живея в Холандия.

- Няма да ви питаме коя е тя...

- Няма и да ви кажа.

- Какво мисли по въпроса вашият баща - президентът на БФС и рекордьор по мачове в националния отбор Борислав Михайлов?

- Аз съм самостоятелен отдавна, той винаги го е искал. Дори като по-малък, когато ме връхлитаха проблеми и скандали, умишлено ме оставяше сам да се оправям. Така по-бързо излязох от опасния период и сега мисля само за кариерата си. Даде ми силна подкрепа само при онази нелепа моя грешка в София срещу “Вердер”. Застана до мен и ме убеди, че на всеки вратар се е случвал подобен гаф. И ако преодолееш този психически удар, ще си по-силен под рамката.

- Вие по-силен ли сте?

- Чувствам се по-уверен след всеки изминат ден. Работя много, повярвайте, и знам, че има защо.

- Визирате рекордния за България трансфер на вратар от 1 350 000 евро и съответно заплата?

- Не, реално при тежките тренировки и по-малкото мачове аз инвестирах в себе си. И се надявам от лятото тепърва да покажа какво мога.

- Говорихте ли със Стилиян Петров и Благой Георгиев, преди да влезете в техния отбор на мълчанието?

- Не, но аз уважавам решението им. Те са пичове с характер. Знам, че адски им е писнало, за да го направят. Разбирам ги на сто процента.

- Дълго ли ще е мълчанието?

- Знам, че никога не трябва да казваш “никога”. Знам, но сега се чувствам точно на вълна “никога”.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация