Данчо Тодоров: Ако можех, щях да вкарам на ЦСКА

08:44
Данчо Тодоров: Ако можех, щях да вкарам на ЦСКА
Халфът Йордан Тодоров се превърна в герой за новия си отбор Локомотив Пловдив, след като във втория си мач с бяло-черната фланелка вкара гол и игра блестящо за победата 2:1 над Черноморец Бургас. След попадението си, донесло първи 3 точки на надеждата в битката за оцеляване след 140 дни, бившият цесекар посочи клубната емблема и посочи собственика Коко Динев на трибуните. Освен това той призна, че само шансът му попречи да се разпише във вратата на бившия си клуб ЦСКА в миналия кръг.

- Записахте първа победа с екипа на Локо (Пд). Коментарът ви за мача с Черноморец?

- Беше много труден и важен мач за нашия отбор. Абсолютно всички футболисти се раздадоха и заслужено се поздравихме с успех. Накрая можеше да стане 2:2, но удържахме. Ако имаше още 10 минути, Черноморец щеше да изравни. Важното е, че накрая всичко приключи добре за нас.

- Вкарахте първия си гол за Локо (Пд), нещо повече за ситуацията?

- Няма нещо кой знае какво около този гол. Ориентирах се и вкарах топката. Затова съм на терена, това ми е работата. В Локомотив съм, за да помагам на отбора да побеждава.

- Какво изпитахте, след като видяхте топката в мрежата на Черноморец?

- Почувствах се много щастлив. След гола видях истинска радост в очите на нашите фенове. Благодаря им за пълната подкрепа, която ни оказват. Посвещавам този гол на тях и на нашия президент Константин Динев.

- Аха да целунете емблемата на Локомотив след попадението си, направихте нещо, подобно на обичая си в ЦСКА.


- Не съм. Просто се израдвах много и се затичах към феновете, но
не съм целувал емблемата

- Как се чувствате в отбора въпреки краткото време, от което сте в него?

- Всички сме се събрали с една-единствена цел - да оставим Локомотив (Пд) в "А" група. Щастлив съм тук. Още от първия ден всички от клуба ми подадоха ръка. Благодаря най-вече на президента и треньора за топлото посрещане. Ще дам всичко от себе си за това Локо да побеждава и да остане в групата.

- Какви са първите ви впечатления от треньора Наджи Шенсой?


- Само суперлативи мога да отправя към него. Шенсой е голям човек, специалист и психолог. Трябва да му се даде време да работи спокойно в отбора. Той го заслужава.

- Помага ли ви това, че с доста от съотборниците ви сте играли преди това в ЦСКА?

- Да, но не само това. Всички момчета са прекрасни - и по-младите, и по-опитните. Много ми помагат Лазаров, Котев, Мечечиев и Кюмюрджиев. Не искм да пропусна някой, всички се държат чудесно.

- Ще ви стигне ли времето да се сработите? Трябват ви точки, а оставащите мачове не са много.


- В следващите мачове ни трябват задължителни победи. Няма друг начин да останем в "А" група. Имаме сили и сме длъжни да постигнем целта си.

- Обиден ли сте на някого от ЦСКА?

- Категорично не. Пожелавам успех на всички в клуба. Дано станат шампиони тази година.

- Кои бяха последните думи, които чухте на Армията за себе си?


- Нищо не чух, това е болезненото в случая. Обидно е за мен, но въпреки това не се сърдя
на никого.

- Как се почувствахте, след като се изправихте срещу отбора, за който сте играли 7 години?

- Това беше най-трудният мач в кариерата ми. Съжалявам много, че не вкарах, но футболът е такава игра.

- Вдигна ли ви се адреналинът, когато при 3:2 имахте шанс да изравните?

- Не знам, почувствах се като професионалист. Колкото и да обичам ЦСКА, ако можех, щях да вкарам на Армията. Така се случи, че пропуснах.

- Какво не ви достигна, за да вземете точка от ЦСКА?

- Стъписахме се, след като получихме 2 бързи гола в началото. След това ни вкараха и трети. Двете дузпи ни върнаха в мача, имахме и още положения, но малшансът ни попречи да завършим поне наравно.

- Как ще коментирате посрещането ви на Армията от феновете на ЦСКА?

- Видях един голям негативизъм, не видях никой да ме аплодира. Това ме учудва много, но не мога да кажа на хората как да се държат и какво да правят. Нямам проблем с никого, пак казвам, че не се сърдя.

- Кои са отборите, с които ще се борите за оставане в "А" група?

- Не искам да обиждам другите отбори. Не трябва да се съобразяваме с тях, а те с нас. Важното е да гледаме себе си и да се развиваме.

- Как ще се развие борбата за титлата?


- ЦСКА ще е шампион. Червените заслужават най-много да вземат титлата.

- Съжалявате ли, че отново не успяхте да заиграете в чуждестранен отбор?

- Съжалявам, но все още не е късно да отида в чужбина. Когато бях в най-добрата си форма и играех силно за ЦСКА, от ръководството прецениха, че трябва да ме задържат, а аз реших да остана, за да помогна на отбора. Тогава имаше добри оферти за мен. След това имаше спад в моята форма и това никога не съм го крил. Ако дам всичко от себе си и заиграя отново на високо ниво, съм сигурен, че ще премина в чуждестранен отбор.

 
 
 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация