Евертън изнесе лекция по футбол на Хъл Сити

19:57
Евертън изнесе лекция по футбол на Хъл Сити
Евертън разби Хъл Сити с 5:1 на "Гудисън парк" в мач от Висшата лига. След този двубой "тигрите" останаха в зоната на изпадащите, докато "карамелите" се изкачиха на осмото място.

Още в самото начоло на срещата "тигрите" имаха страхотна възможност да излязат напред в резултата. Ричард Гарсия изскочи зад защитата на "карамелите" и пробва да прехвърли Тим Хауърд. Американският вратар обаче, успя да избие топката и спаси своя тим.

Няколко минути по-късно Якубу Айегбени получи хубав пас в пеналта на гостите, обърна се и търкулна топката към вратата, но вместо мрежата, той уцели страничната греда.

В 17-а минута и без това слабата защита на Хъл, капитулира. Бейнс атакува отляво и подаде на Айегбени, който се бе изтеглил на фланга в тази ситуация. Нападателят центрира с десния крак на задната греда, където се бе включил Микел Артета. Юношата на Барселона стреля от малък ъгъл и матира Боаз Майхил - 1:0 за Евертън. Артета посвети гола на своята красива съпруга, която бе довела на "Гудисън парк" и детето им.

В 28-а минута "карамелите" получиха чудесен шанс да удвоят преднината си. Якубу бе спънат от Заяте в наказателното поле и реферът отсъди дузпа за Евертън. Ситуацията бе доста спорна, тъй като нападателят на домакините падна доста театрално, но трябва да се отбележи факта, че контакт межу Заяте и Якубу имаше. Потърпевшият застана зад топката и шутира в долния десен ъгъл на Майхил, но стражът на "тигрите" спаси и остави своя тим в мача.

Пет минути по-късно младокът в състава на Хъл Киърни изравни с красив гол. Топката бе центрирана от фаул в пеналта на мърсисайдци, защитник на домакини изчисти с глава, но топката попадна на крака на Киърни, който от границата на наказателното поле прати коженото кълбо в горния ляв ъгъл на Хауърд- 1:1.

Радостта на слабаците от Хъл Сити обаче, бе краткотрайна. В 39-а минута топката бе изритана към Виктор Аничебе, който дриблира мощно по десния фланг и центрира по земя в наказателното поле на гостите. Там чакаше Стивън Пиенаар, който овладя топката и нежно я цъкна с пета към нахлуващия на скорост Артета. Испанският халф, без да си спира топката, с вътрешен фалц намери долния ляв ъгъл на Майхил - 2:1 за Евертън.

След почивката домакините продължиха да доминират и да радват своите фенове с красиви комбинации, които оставяха "тигрите" бе отговор. Логично, в 50-а минута "карамелите" вкараха и трети гол. И отново Микел Артета бе в основата на това попадение. Испанският халф получи топката в наказателното поле на Хъл, вляво от вратата на Майхил. Артета центрира топката по прекрасен начин, коженото кълбо прехвърли Майхил и влизаше във вратата, преди Гарсия да помогне, забивайки топката в мрежата с глава - 3:1.

След това попадение "карамелите" упражниха още по-сериозен натиск към Майхил, но пропуски направиха Якубу и Аничебе. Заедно с Артета, страхотен мач правеше и Пиенаар, който направо развинти десния бек на "тигрите" Пол МакШейн.

В заключителните минути футболната лекция на Евертън завърши с пълна сила. Първо, в 82-а минута резервата Ландън Донован овладя едно остро центриране на Бейнс и със силен удар прати топката в десния ъгъл на Майхил - 4:1.

Четири минути по-късно Джак Родуел, който бе заменил Лиън Озмън преди почивката, получи пас от Донован на точката на дузпата и със силен удар оформи крайното 5:1.


Евертън - Хъл Сити 5:1

1:0 Артета 17-а мин
1:1 Киърни 32-а мин
2:1 Артета 39-а мин
3:1 Гарсия 50-а мин (а)
4:1 Донован 82-а мин
5:1 Родуел 86-а мин

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

efc27
07.03.2010 20:00

Страхотен мач направихме.Браво *beer*