Рубин триумфира със Суперкупата след успех над ЦСКА

14:54
Рубин триумфира със Суперкупата след успех над ЦСКА
Рубин Казан надви ЦСКА Москва с 1:0 на "Лужники" и по този начин спечели Суперкупата на Русия.

Шампионите стигнаха до гол в 35-а минута след ужасяваща грешка на вратаря на "армейците" Игор Акинфеев. Исканият от Манчестър Юнайтед футболист изрита една върната към него топка в краката на Александър Бухаров. Таранът на Рубин пое лесно топката, напредна сам срещу вратаря и с мощен удар под гредата зарадва феновете от Татарстан - 1:0 за Рубин!

След почивката ЦСКА се хвърли в атака в опит да изравни. Още в 56-а минута "армейците" изпуснаха стопроцентова възможност за гол. Шенников центрира отляво, топката попадна на волето на Милош Красич, който се бе измъкнал от отбраната на Рубин. Шутът на сърбина обаче, премина над горната греда.

Към края на срещата натискът на ЦСКА стана масиран и московчани на няклко пъти бяха близо до гола. Първо в 78-а минута Хонда стреля от над 35 метра, топката летеше с всичка сила под горната греда на Рьжиков, но стража с последни сили изби в корнер.

След това бранител на "армейците" с глава нацели горната греда на Рубин, но шампионите отново оцеляха. Курбан Бердяев реагира като вкара в игра новото попълнение Фатих Теке, който замени голмайстора Бухаров.

Четири минути преди края ЦСКА изпълни корнер от ляво на вратата на Рубин, Рьжиков увисна при центрирането и топката попадна в краката на Василий Березутски, който може да вкара на празна врата. Шутът на бранителя бе много неточен и топката профуча встрани от вратата.

В крайна сметка въпреки настоятелните опити на "армейците" да изравнят, шампионите устискаха и се поздравиха с първи трофей за календарната 2010 година.


Рубин Казан - ЦСКА Москва 1:0


1:0 Бухаров 35-а мин

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

MISTERIY
07.03.2010 14:58

мн са мощни! те са моят фаворит за лига европа *smile*