Пирин просто съсипа Литекс, \"оранжевите\" губят от аванса си на върха

14:44
Пирин просто съсипа Литекс, \"оранжевите\" губят от аванса си на върха
Отборът на Пирин Благоевград постигна разгромна победа над лидера в "А" футболната ни група Литекс в мач от втория кръг на пролетния дял на първенството. Двубоят, който се игра на стадион "Осогово" в Кюстендил, приключи при резултат 4:1 за "зелените".

Първите минути на срещата бяха за гостуващия тим, който владееше топката по-често и упражняваше натиск над състава на Пирин. Първата по-сериозна опасност дойде в 14-а минута, когато Христо Янев центрира от пряк свободен удар, след което се получи разбъркване в наказателното на домакините, но бранителите успяха да изчистят топката. Отбирът на Пирин обаче заигра доста по-активно в следващите минути, за да дойде 22-а минута. Тогава много хубаво центриране на Мирослав Ризов намери непокрития Даниел Малденов, но изстрелът му с глава излезе в аут. Само Минута по-късно отново Младенов имаше възможност да открие, но топката бе избита в корнер. След това и защитникът Радослав Митревски отправи опасен удар с глава, но отново в аут. В 25-а минута обаче натискът на Пирин даде резултат. След грешка на Радостин Кишишев Николай Младенов премина добре през двама бранителя на Литекс и с удар с десния крак от границата на наказателното поле откри резултата в срещата. До края на полувремето Литекс бе по-добрият тим на терена, но въпреки, че създаде множество атаки, така и не се стигна до чисто голово положение с изключение на 44-а минута, когато след центриране на Дока, Нифлор стреля с глава, но топката излезе в аут. Малко преди това голмайсторът за Пирин в тази среща Младенов бе изведен сам срещу стража на "оранжевите", но изпълнението му бе много слабо и не се стигна до нов гол.

Малко след началото на втората част Литекс успя да стигне до равенството. Дока напредна по лявото крило, след което центрира към далечната греда. След паса на Дока се получи рикушет в бранител на Пирин, който прати топката право в непокрития Ивелин Попов и той от близо и на правна врата вкара за 1:1. Попов се появи в игра на слабо представилия се през първата част Том. Радостта на "оранжевите" обаче трая едва до 61-а минута. Тогава много добра флангова акция на Кондев завърши с центриране във вратарското поле, където Драги Коцев засече топката и даде аванс на своя тим. Само минута по-късно обаче и Кондев бе изпуснат от бранителите на гостите останал сам срещу вратаря на Литекс реализира за 3:1 с левия крак. Съставът на Ангел Червенков се втурна да изравнява резултата, но за сметка на това получи ново попадение във вратата си. Драги Коцев напредна по дясното крило в 85-а минута, стреля в тялото на Галато, който изби топката, тя попадна в Златковски и на празна врата бе оформи разгрома с 4:1.

След този двубой Литекс е лидер в първенството, но вече само с три точки аванс пред втория ЦСКА, а Пирин Благоевград вече е на 5-а позиция с 28 точки.

Стартови състави:

Пирин:
Мекенджиев, Георгиев, Ризов, Митревски, Попев, Паланков, Сандански, Младенов, Кондев, Молдованов, Коцев

Литекс:

Галато, Барт, Занев, Янев, Том, Сандриньо, Дока, Нифлор, Николов, Йеленкович, Кишишев

Пирин Благоевград - Литекс 4:1

1:0 - Младенов, 25\'
1:1 - Попов, 51\'
2:1 - Коцев, 61\'
3:1 - Кондев, 62\'
4:1 - Златковски, 85\'

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

barbutko
08.03.2010 10:31

браво на пирин.литекс бъха съсипани горките.щели да ми стават шампиони.иначе само цска.

Fabregas_boy
07.03.2010 18:25

Еее стига де,3-1 ме устройваше за точен,пък те 4-1 *sad*

plamski2
07.03.2010 17:29

еее тука беше шанса на литекс не искам цска да е шампион предпочитам литекс а ако може и левски да е шампион ще е най-добре *sad*

drummer
07.03.2010 14:49

След здравия мач в Стара Загора, ЦСКА вече сведе разликата от ..."фаворита" за титлата Литекс, на три точки!!! *lol*

bacardy_breezer
07.03.2010 14:49

хаха о боже мислех, че сега е полувремето понеже уинърците не са си сменили заглавието, а то вече Пирин победил и то с 4:1 *lol* Браво орлета!

bisir
07.03.2010 14:49

локо сф шампион *lol* *party* *lol* литекс цска направиха грешки има шанс левски също и накрая локо в шампионска лига *joking*

bacardy_breezer
07.03.2010 14:46

Айде Пирин дано победите!цеца загуби 2 точки , сега и Литекс ако загуби 2 или 3 и ние да биеме Миньоро и става идеално *thumb_up*