Коста Янев: С тази игра няма как да спечелим титлата

11:56
Коста Янев: С тази игра няма как да спечелим титлата
Една от "перлите" в лятната селекция на ЦСКА Коста Янев беше един от малкото играчи, които се съгласиха да говорят след нулевото равенство между ЦСКА и Берое. Янев, който беше твърд титуляр при Любослав Пенев, остана извън групата за първия мач на ЦСКА от пролетния полусезон. Стигналият до националния отбор Янев обаче започна титуляр срещу Берое, но не успя да покаже нищо от качествата, които демонстрираше с червената фланелка през есента. Бившият футболист на Сливен заяви пред "Меридиан мач", че няма проблеми между него и ръководството на ЦСКА и че няма намерение да напуска отбора.

- Коста, тежко ли се говори след такава игра?

- Нормално е да ни е тежко. Отново с лекота губим точки, а бяхме длъжни да победим, след като цяло второ полувреме играхме с човек повече. Не знам на какво се дължи това. Може би на неумението ни да вкараме гол. Мислихме, че сме фаворити срещу Берое, но видяхте какво се получи.

- Възможно ли е тези две загубени точки да се окажат решаващи в борбата за титлата?

- Всичко е възможно, но това е едва вторият мач от началото на полусезона и ние ще се борим докрай. Все пак се надяваме, че и другите отбори ще направят грешни стъпки. Ние не трябва да допускаме такива до края на първенството, ако искаме да имаме шансове за първото място и титлата. Ще трябва да направим наистина всичко възможно, да побеждаваме и да покажем добра игра.

- С играта, която показахте срещу Берое, мислиш ли, че ЦСКА има някакви шансове за първото място?

- Едва ли. Ако продължаваме да играем по този начин, не виждам как ще успеем да се преборим за първото място. Не че не искахме победата, но просто не ни се получи играта. Накрая имахме шансове, но вече беше твърде късно и така и не успяхме да отбележим гол. Ще трябва да се постараем много повече в оставащите мачове.

- Има ли някакви проблеми между теб и ръководството?

- Нямам проблем с ръководството и не мисля да напускам отбора. Вярно е, че в първия мач, когато останах извън групата, бях афектиран, но ми мина. В крайна сметка треньорът е този, който решава, и след като е преценил, значи така е било правилно. Не съм имал специален разговор с треньора за това защо съм останал извън групата. Това е неговото решение.

- Започна титуляр срещу Берое, което показва, че в ЦСКА няма сигурни титуляри. Очакваш ли и в следващия мач да си в състава?


- Аз си тренирам с отбора и ако съм във форма, ще играя. Ако не съм, е нормално тези, които са - да играят. Все пак ни трябват победи. Г-н Андоне си има своя тактика и виждания за нещата, като явно предпочита ротацията в отбора, което си е негово право. Най-важно е ЦСКА да побеждава и да си върне първото място.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

neronbg1
07.03.2010 14:51

Новата футболна политика на ЦСКА е ненормална и абсурдна.Продават се млади и качествени млади българи, а за тяхна сметка за повече пари се купуват дърти румънски цигани на по 35год.Димитър Борисов как го допуска тва незнам!!! *sick*