Юве взе трите точки на \"Артемио Франки\" (видео)

20:58
Юве взе трите точки на \"Артемио Франки\" (видео)
Отборът на Фиорентина загуби от Ювентус в едно от дербитата на 27-я кръг на италианската Серия "А". Двубоят на стадион "Артемио Франки" във Флоренция завърши при резултат 2:1 за "бианконерите".

Гостите от Торино успяха да вземат аванс още в самото начало на двубоя. Във втората минута бразилският плеймейкър на "Старата госпожа" Диего откри резултата. Халфът бе изведен сам срещу Фрей след многоходова атака на "бианконерите". Диего технично преодоля вратаря и чукна леко топката в празната врата.

Точно 30 минути по-късно обаче съставът на Чезаре Прандели отговори. Полузащитникът Марко Маркиони вкара за 1:1. Попадението на Фиорентина стана след груба грешка на Алекс Манингер и Паоло Де Челие. Топката бе изритана силно към наказателното поле на Юве. Манингер и Де Челие не се разбраха кой да играе с коженото кълбо, Маркиони изскочи от дълбочина и с глава вкара топката в мрежата за радост на феновете на "виолетовите". При този резултат приключи първата част на двубоя.

През второто полувреме Юве успя да вкара ново попадение чрез защитника Фабио Гросо в 68-а минута и по този начин да спечели срещата. Гросо влезе на почивката на мястото на контузилия се през първата част Де Челие. След известен натиск на "бианконерите" в началото на втората част, Фабио Гросо бе изведен в коридор на чиста позиция, малко вляво от вратата на Фрей. Вместо да подаде на Трезеге, който чакаше на празна врата, Гросо мощно шутира под гредата на домакините, отбелязвайки изключително ценен гол на "Старата госпожа" - 1:2.

В последните двайсетина минути "виолетовите" натиснаха своя опонент в търсене на равенството, но отбараната на Юве удържа и в крайна сметка момчетата на Дзакерони триумфираха с трите точки.

След този мач отборът на Ювентус измества Палермо от 4-о място в класирането на Серия "А" с актив от 44 точки, а Фиорентина е на 10-а позиция с 35 спечелени точки.

Видео от мача вижте ТУК!

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Dente00
07.03.2010 01:34

Дано се съвземете след тая победа,че слаб Юве не ми се гледа *wink* Но победа над отбор който от 10 мача има една победа и то с мъки над последния....не е повод за радост а за отдих *thumb_up*

Tyrion
06.03.2010 21:41

абе положението за първия гол беше много тънко. Страничният рефер се обърка . Още повече през второто полувреме не свириха чиста дузпа за юве за игра с ръка на дзанети

biznesmen
06.03.2010 21:14

И гол от засада .Пак слаба игра на Ювентус.Трябва ви нов треньор нова схема и тактика.

AnTONYo
06.03.2010 21:12

Сега ни трябва чиста победа над Фулъм *smile* Forza JUVE !

Tyrion
06.03.2010 21:11

и трети да сме, пак ще трябва да се играят квалификации за влизане в шл. Естествено, още дори четвъртото място не ни е сигурно. *sad*

biserms
06.03.2010 21:08

Надявам се най-после да навлезем в победна серия.Че редуваме слаби със силни игри...Пример:загубата от Палермо насред Торино, сега победа на негостоприемния "Артемио Франки".Ако продължим с победите до края на сезона, може дори да атакуваме 3тото място, което дава право на директно участие в групите на ШЛ. *beer* Честито на всички фенове на Юве. Forza Grande Juventus *thumb_up*

bacardy_breezer
06.03.2010 21:06

Честита да ни е победата.Играхме добре и заслужено взимаме 3те точки *beer* FORZA JUVE !

Tyrion
06.03.2010 21:03

Forza Juve! Слаби бяхме през първото полувреме, но след почивката бяхме що-годе добре *beer*