Арсенал спечели срещу Бърнли, но изгуби Фабрегас (видео)

18:56
Арсенал спечели срещу Бърнли, но изгуби Фабрегас (видео)
Отборът на Арсенал постигна победа с 3:1 над тима на Бърнли в мач от 29-я кръг на английската Висша лига, който се игра на "Емирейтс Стейдиъм" в Лондон.

Великолепна атака на Арсенал в 34-а минута доведе до откриване на резултата. Самир Насри изведе Франсеск Фабрегас сам срещу стража на Бърнли с чудесен прехвърлящ удар и испанецът не сгреши за 1:0 за домакините.

През първото полувреме "артилеристите" имаха подчертано предимство в играта, но и футболистите на Бърнли създадоха няколко опасни ситуации за гол.

Към края на първата част капитанът на Арсенал Франсеск Фабрегас бе заменен заради контузия от Абу Дуаби.

След почивката нападателят на домакините Никлас Бендтнер направи два много сериозни пропуска за увеличаване на преднината на домакините.

При една безобидна ситуация в 50-а минута обаче Бърнли успя да изравни, след като Дейвид Нюджънт се озова сам срещу Мануел Алмуния и го прехвърли с техничен удар.

След като получи попадение в собствената си врата съставът на Арсен Венгер заигра много силно и бяха създадени множество опасни атаки пред вратата на Бърнли. Това оказа влияние и Тио Уолкът успя да изведе отново Арсенал напред в резултата в 60-а минута.

До края на мача бяха създадени няколко добри атаки от домакините, но до нов гол се стигна едва в продължението на мача, когато след самостоятелна акция крайното 3:0 за "топчиите" оформи Андрей Аршавин.

Засега не се знае колко сериозна е контузията на испанския полузащитник на Арсенал Франсеск Фабрегас.

Видео от мача вижте ТУК!

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Punisher_111
06.03.2010 19:13

Ако на мястото на Бендтнер беше някой друг, резултата щеше да е 5:1

footskater_sam
06.03.2010 19:04

За тия, които не сте гледали мача, резултата е доста подлъгващ, 3 гола е най-малко, с което си тръгнаха Бърнли..