Вижте какво показват цифрите преди мача Левски - Миньор

15:23
Вижте какво показват цифрите преди мача Левски - Миньор
Това ще е мач №69 между Левски и Миньор Перник на ниво "А" група. Сините имат 41 победи, перничани - 12, а 15 мача са завършили наравно, голова разлика 129-63. В София Левски има 27 победи, Миньор - 3 победи и 4 равенства, голова разлика 80-26.

Форма - Левски


1. Служебното 3:0 над Ботев Пловдив бе победа 1030 за отбора в елита. Само ЦСКА има повече - 1065.

2. Голът, който Деян Христов от Сливен вкара в последния кръг преди паузата, бе първият, който Левски допусна този сезон от футболист, влязъл като резерва.

3. Левски не успя да вкара гол вече в четири мача този сезон - колкото общо през всичките 30 срещи, докато ставаше шампион. Въпреки това отборът има 32 попадения - средно по две на мач.

4. Сините са втори, след Литекс, по точни удари към вратата с 85 изстрела. Софиянци са отправили и 72 неточни шута, а шест удара са срещнали гредите.

5. Срещу сините са извършени най-малко нарушения в елита - 215.

Форма - Миньор


1.Загубата с 0:1 от Пирин в миналия кръг бе 13-ия мач на перничани през този сезон, в който се разписва максимум единия отбор. Нито един друг тим в елита не е участвал в толкова голям брой подобни срещи.

2.Само Левски, Литекс и Локомотив София (по пет) имат повече победи от Миньор като гост - четири.

3. Перничани още не са допускали гол на чужд терен преди почивката. След нея обаче те са инкасирали пет попадения.

4. Жълто-черните са реализирали шест гола с глава. По този показател те отстъпват само на Черно море.

5. Атанас Николов е единственият нападател на перничани, който се е разписал през сезона, като три от четирите му попадения дойдоха срещу Ботев Пловдив. Общо за Миньор са вкарали гол 9 различни футболисти (за Левски те са 11).

6. С петимата дебютирали за Миньор в 16-я кръг, Антон Велков вече е използвал 28 футболисти през сезона - с един повече от тези, играли за Левски до момента.

Факти за играчите - Левски

1. Ако играе, Мариян Огнянов ще запише мач номер 40 в елита. Той има и шест гола.

2. Сашо Александров е пред своя 80-ти двубой за Левски в елита. Общо Кривия има 152 срещи в А група (Марица, Левски и Черно море) и 53 гола.

3. В миналия кръг Йордан Милиев записа среща номер 80 в елита, а Седрик Бардон - 70-та.

4. В предишното домакинство на Левски срещу Миньор (1:1) Владимир Гаджев вкара първия си гол в А група, а с него донесе и титлата на сините. Попадението му бе и номер 3400 за отбора в елита.

Факти за играчите - Миньор

1. Димитър Илиев вече вкара един гол срещу Левски - при равенството 2:2 между Локомотив Пловдив и сините по-рано през сезона.

2. Иван Чворович и Пламен Крумов са пред своя мач номер 50 в елита.

3. Ивайло Иванов (2) и Иван Чворович (1) са спасили общо три дузпи досега - нито един друг тим в А група не може да се похвали с подобна успеваемост на вратарите си.

4. В миналия кръг Костадин Марков направи рекордните за сезона за футболист на Миньор 17 центрирания, но от тях едва четири бяха точни.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация