Пловдивският Локомотив сгази лошо \"акулите\"

14:50
Пловдивският Локомотив сгази лошо \"акулите\"
Локомотив Пловдив надигра и победи Черноморец Бургас с 2:1 като домакин в мач от 17-я кръг на А група. Пред над 6 хиляди черно-бели фенове, "смърфовете" се хвърлиха в атака още от първата минута и в крайна сметка взеха много ценни три точки в борбата си за оцеляване в елита.

Въпреки че пловдивчани имаха териториално предимно в първите минути, първата по-сериозна възможност пред вратата на гостите стана чак в 20-а минута. Йошев центрира отляво и Здравко Лазаров направи задна ножица, която Борел с мъка спаси.

Бургазлии също на два пъти имаха шансове за гол преди почивката. Първо след едно статично положение вратарят на Локо Акалски изпусна топката, която бе излязъл да лови. Пред вратата на домакините стана меле, но в крайна сметка топката бе изчистена. Марсио Нуньо пък пробва да разпечата черно-бялата врата с тупалка от над 20 метра. Акаласи обаче, с прекрасен рефлекс изчисти в коренр.

В края на първата част "смърфовете" здраво натиснаха своите опоненти и Даксон на няколко пъти бе много близо до гола след изпълнения на статични положения в близост до вратата на "акулите".

Пловдивчани нанесоха своя удар три минути след почивката. От десния фланг топката бе центрирана на волето на Здравко Лазаров, който стреля от малък ъгъл. борел с мъка изби, но коженото кълбо попадна на крака на Йордан Тодоров, който намери прати топката в мрежата - 1:0 за Локо. Бившият играч на ЦСКА първо поздрави трибуната с ултрасите на "черно-белите", а после изпрати ипоздрав към собственика на "смърфовете" Коко Динев, който изигра основна роля в трансфера на Тодоров и Котев, които бяха обявени за ненужни на "Армията".

Четири минути след гола, Локо отново отбеляза. Защитата на гостите остави Гара Дембеле лесно да се измъкне сам срещу Борел. Тъмнокожият дългуч овладя добре топката, въпреки че играч на Черноморец бе на гърба му. С премерен удар Дембеле пусна топката покрай Борел -2:0 за Локомотив.

В 87-а минута Цонков подаде на Мартин Тошев, който отблизо намери мрежата на Локо за 2:1.

До края на срещата гостите пробваха да стигнат до изравнителен гол, но "смърфовете" лесно удържаха преднината си и заслужено се поздравиха с победата.

Локомотив Пловдив - Черноморец 2:1


1:0 Тодоров 48-а мин
2:0 Дембеле 52-а мин
2:1 Тошев 87-а мин

Локомотив Пловдив: Акалски, Мечечиев, Йошев, Бевжелюн, Котев, Чипев, Б.Илиев, Лазаров, Й.Тодоров, Даксон, Гара Дембеле

Черноморец: Борел, Зайц, Дамянов, Хайри, Старокин, Цонков, Нуньо, Рикардо, Педриня, Морис, Бранимир Костадинов

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

drughi36
07.03.2010 13:49

САМО ЛОКО, ОТБОРА НА ПЛОВДИВ *beer* *party*

masterpeace
06.03.2010 22:29

Ето го и пролетния първенец в смешното ни първенство *beer*

lucky_one
06.03.2010 16:04

Жалко комплексарче що не са завреш в мишата дупка от която си излезнал?

useraAfc
06.03.2010 14:56

Ей грозен не знам дали аз не съм гледал мача ама ти определено си сляп 1-вия гол на "коко пловдив" беше пълна случайност така,че недей много знай пендел

useraAfc
06.03.2010 14:53

сгази с кво ги згази бе згазил.. 2-1 резултат сгазили