Добри новини! Контузията на Рамзи не застрашава кариерата му

11:05
Добри новини! Контузията на Рамзи не застрашава кариерата му
Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер заяви, че двойната фактура на десния крак на полузащитника на "артилеристите" Аарън Рамзи няма да сложи край на неговата кариера.

19-годишният уелски национал получи ужасяващата травма в мача със Стоук Сити, когато Райън Шоукрос направи ужасяващо влизане и бе изгонен с директен червен картон. Случаят наподобяваше доста на ситуацията с Едуардо да Силва от преди две години. Рамзи премина операция в събота и няма да играе повече този сезон. Имаше опасения, че тежката травма на халфа ще сложи преждевременен край на неговата кариера, но Венгер обяви пред сайта на лондончани:

"Много е рано да се дава някакъв реалистичен срок за неговото възстановяване. Нека да го оставим да се излекува. Добрата новина е, че операцията мина добре и това не е кариеро-заплашваща травма. Неговият крак обаче е счупен да две места и Аарън трябва не само да се върне към тренировките, но и да си върне координацията. Той е младо момче и ще се оправи от тази травма, но все пак това е една много, много лоша контузия".

"Ние сме много тъжни от това, което му се случи. Можем да му дадем безрезервната си подкрепа. Това е поредната причина да се борим до край за титлата. Ние искаме да станем шампиони заради него", добави Венгер.

Междувременно, мениджърът на Стоук Сити Тони Пулис защити Шоукрос, заявявайки: "Ние поддържаме връзка с Аарън. Ние бяхме също толкова ужасени от случилото се, колкото всички останали. Никой не иска да вижда такива неща. Нямаше обаче някакъв гняв във влизането на Райън. Това бе едно странно единоборство, в което можеше да се контузи и той да се контузи".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация