Илиян Илиев: Още една дузпа срещу ЦСКА и ще стане страшно

08:36
Илиян Илиев: Още една дузпа срещу ЦСКА и ще стане страшно
Два дни преди битката под Аязмото между Берое и ЦСКА старшитреньорът на беройци Илиан Илиев е под пара. Като футболист на Левски той беше един от големите кошмари за червените. Сега е амбициран да надиграе ЦСКА и като треньор начело на старозагорския тим. Двата отбора излизат един срещу друг тази пролет в два мача под Аязмото. В събота е шампионатният двубой от "А" група, а на 16 март зелени и червени са съперници в четвъртфинала за Купата на България. На дневен ред е първият мач.

-Г-н Илиев, какви са очакванията ви за предсоящия двубоя срещу ЦСКА?


- Според програмата ни във втори пореден мач ще срещнем противник, който претендира за титла или най-малкото за участие в Лига Европа. Това не ни притеснява толкова много, въпреки че не е приятно да играем срещу такива отбори в поредица. Повече ни притеснява тази истерия - да не би някой от тези отбори с амбиции евентуално да загуби някъде точки?! Разбрах, че някакъв клуб уж давал големи премии, за да бием ЦСКА. Според мен това е някакво презастраховане, истерия... Едва ли ще свърши първенството, ако тези отбори загубят точки. И ние можехме да се оплакваме за мача ни с Локо Сф. Имаше несвирена дузпа в наша полза, фаул за втория им гол. Но приехме загубата, защото допуснахме грешки. Други обаче подхождат по този начин - с истерия.

- Притеснява ли ви с нещо противникът?

- Не ме притеснява ЦСКА. Знаем, че той е име в българския футбол. Ангажираха нов треньор, който дава импулс в отбора. Привлякоха някои интересни футболисти в атака. Но ние сме срещали силни отбори и сме се представяли добре с подкрепата на публиката ни.

- Какво е състоянието на Берое преди двубоя?

- Имаме двама наказани футболисти - Бачев и Жеков, а през седмицата 3-4-има играчи се оплакваха от вирус, но сега са добре. Надявам се, че няма да имат проблеми и ще са здрави. Нашата работа през седмицата е да заострим вниманието на футболистите ни в тези непредизвикани грешки, както се казва в тениса. Другото е да създадем нагласа у тези момчета, които не са играли у дома срещу големите отбори. Самата обстановка ще бъде достатъчна да се раздадат в мача.

- Антон Генов ще бъде съдия на мача, какво мислите за него?

- Надяваме се реферът да свири обективно. Знае се, че Антон Генов е най-добрият български съдия. Не се опасяваме от съдийски грешки. Лошо обаче е, че някои се опитват да се презастраховат.

- Кой има интерес от такъв натиск?

- Ами не е редно отборът, който е заинтересован, седмица преди някой мач да се говори съдията да внимава. Това влияе и човекът излиза да свири с едно наум. Сега, ако евентуално свирят трета дузпа срещу ЦСКА, ще стане ужас! Хората, които идват в Стара Загора, трябва да свирят това, което се случва на терена.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация