Христо Порточанов се връща с гръм и с трясък във футбола?

17:55
Христо Порточанов се връща с гръм и с трясък във футбола?
Христо Порточанов може да заеме пост в управителния съвет на общински футболен клуб Черноморец, съобщава "Гонг". За сензационния трансфер упорито се говори трети ден в Бургас.

Представителите на общинската администрация в борда на директорите Георги Танев и Станимир Апостолов са подали своите оставки. Мощният строителен предприемач Танев заяви, че е взел сам решение да подаде оставката си и че ще се ангажира изцяло с възраждането на ДЮШ на ФК Нефтохимик Бургас.

В момента из града постоянно се спрягат номинации на бъдещите членове в съвета на директорите, от които ще се изисква освен тежест сред обществеността в Бургас да притежават и авторитет сред футболните среди в страната.

Името Христо Порточанов все повече се споменава като една от най-силните кандидатури за заемане на пост в УС на общинския клуб.
Емблематичният футболен бос от известно време беше в състояние на доброволно отшелничество и отказваше абсолютно всякакви оферти за връщането си във футбола. Дори и опозицията на сегашното ръководство на БФС се надяваше той да оглави битката срещу Борислав Михайлов, но бургазлията отказа да се ангажира.

В интерес на истината Христо Порточанов определи номинацията си за членство в ръководството на Черноморец като абсолютен слух. Въпреки че отношенията му с Митко Събев, който финансира Черноморец, отдавна не са приятелски, все пак Порточанов изрази готовността си да поеме новата отговорност, ако получи такова предложение и ако му бъде гласувано това доверие от страна на общинския съвет.

Мога да приема едно такова предложение, единствено за да гарантирам, че интересите на общината в клуба ще бъдат запазени. Все пак аз съм почетен гражданин на Бургас и съм готов да направя всичко за града си. Феновете могат да бъдат сигурни, че Черноморец ще има много по-големи успехи, ако стана част от управлението му - заяви Христо Порточанов.

Втората номинация за вакантното място в УС звучи толкова сензационно, че ще е необходимо известно време за потвърждаване на достоверността и.

Със сигурност обявяването и би предизвикало истински трус в Бургас.

Помолен да коментира въпроса с оставките в общинския клуб кметът Димитър Николов сподели, че новите членове от квотата на общината в на съвета на директорите ще бъдат посочени на събрание на акционерите и одобрени от Общинския съвет.

"Личното ми желание беше наши представители да бъдат зам. кметът по финансите Красимир Стойчев и шефката на спортния ни ресор Веселина Деведжиева, но законът не го позволява, затова смятам, че новите членове на трябва да са сериозни хора с много голям авторитет, които да не се огъват пред нищо", заяви кметът.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация