Велков: Миньор ще гони победата срещу Левски

16:40
Велков: Миньор ще гони победата срещу Левски
Отборът на Миньор Перник ще гони победата срещу Левски в неделния двубой от 17-и кръг на "А" група, увери треньорът на перничани Антон Велков, предава БГНЕС.

В дискусионен клуб "Футбол БГ" в хотел "Анел" наставникът поясни, че отборът му ще излезе за трите точки срещу сините не заради някаква "топла връзка" между Миньор и ЦСКА, а заради факта, че успехът срещу ЦСКА през миналия полусезон се е оказал преломния момент за представянето на отбора.

"Изключително ни е необходим такъв успех срещу отбор, който е лидер и винаги ще си бъде лидер в българското първенство. Аз обаче смятам, че вече е нормално лидерите да губят и мисля, че няма да има нищо нередно, ако Миньор успее да се пребори с отбора на Левски. Разбира се си даваме сметка, че това няма как да стане, ако не си уверен в силите си и ако не прескочиш психологическата бариера. В Левски колкото и сега някои да коментират, че са в затруднено положение, в този отбор има футболисти, които дори и да не изглеждат добре 90 минути, в определени моменти могат да решават мачовете", сподели Велков.

Той бе категоричен, че ръководството му е осигурило това да взима решения сам, без да му се меси никой, което е много важно за микроклимата в отбора.

"Най-простата формула за един тим да върви е да не се мешат много хора в него, за да може треньорът наистина да си носи отговорността. Миньор не е клуб, който поставя планове 2012, 2013 г., ние просто искаме сега, когато сме направили някои запомнящи се мачове, да продължим да се развиваме", допълни Велков.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация