Лечков плаши двама с мотика

11:10
Лечков плаши двама с мотика
Президентът на Сливен Йордан Лечков заплаши, че ще връчи мотики на двама от играчите - Илия Илиев и Явор Въндев, които не се явяват на тренировки с тима. Те опитаха да разтрогнат договорите си, но Арбитражният съд отхвърли жалбите им. В момента Илиев тренира със Славия, а Въндев не се подготвя с никой.

"Ще им дам едни хубави дълги мотики с меки дръжки и кирки, за да си уплътнят работния 8-часов ден. Това ги чака. Нека заповядат. Имат да получават пари - ще си ги получат. При нас има и такива методи. Копаене на градинки, боядисване на огради. Човек се облагородява, когато се труди", каза Лечков, цитиран ма "Меридиан мач". В момента Илиев и Въндев се опитват да разтрогнат в граждански съд.

"Ние - в мое лице, общината и хората в този град сме платили трансфери за тези футболисти. Действаме по правилата, макар че се намеси граждански съд, който няма нищо общо със спортните среди. Дори и да разтрогне някой, при този съд той може да прекрати едностранно договора си, но не може да бъде трансфериран в друг отбор. Нарушенията на Славия са, че ако искаш да влезеш в контакт с определен футболист, първо уведомяваш клуба и питаш дали той има финансови претенции. За Явор Въндев и Илия Илиев сме платили близо 450 000 лв. срещу които те имат по един гол", каза още босът на Сливен.

Лечков не пропусна да отговори и на нападките на "белия" президент Венцислав Стефанов, който през миналата седмица каза, че БФС обслужва интересите на вицето Лечков: "Като дете бях фен на Славия. Може би един от най-големите фенове на този клуб и бях впечатлен през 1996 г. Славия спечели безапелационно титлата. Възхищавам се как Венци Стефанов управлява футбола в любимия ми клуб."

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

donatelo
23.03.2010 20:48

Той Лечков знаели от коя страна се държи мотиката? *lol*