Поне още два кръга на рискови стадиони

08:23
Поне още два кръга на рискови стадиони
Решения за отнемане на лицензи и затваряне на стадиони в София може да се очакват след около две седмици, съобщава "24 часа". Това стана ясно вчера, когато столичните клубове получиха протоколите със заключенията на общинската комисия. Тя направи проверка за спазването на инженерните и техническите изисквания към спортните обекти по отношение на тяхната сигурност.

Клубовете иматтридневен срок да обжалват забележките. Заключенията ще бъдат пратени в Министерството на регионалното развитие и благоустройство. С мнение оттам ще стигнат до спортното министерство. То заедно с БФС ще трябва да вземе решение за годността на стадионите. Това се очертава да стане в рамките на 15 дни, което означава, че поне още два кръга от "А" група ще се играят на рискови съоръжения.

Най-лошо е положението на Локо Сф. Стадионът в Надежда има голям проблем около сигурността заради козирката. Стоманените въжета, които я придържат, са изгнили. За смяната им са нужни поне 250 хил. лева. Освен това комисията е посочила, че на козирката трябва да се направи хидроизолация. Ст. "Локомотив" е даден за управление на спортното дружество с това име, а то от своя страна е преотстъпило футболната част на "железничарите". Президентът Николай Гигов, който и без това вече даде доста пари за ремонти, бе категоричен, че няма да финансира нови, ако не вземе стадиона на концесия.

Проблемите на ЦСКА не са толкова големи, но "червените" сами искат да се преместят на "Васил Левски" заради терена. От "Армията" обаче настояват да бъде намален наемът от 30 хил. за мач на националния.

"Забележката при нас е за наклона на седалките на някои места по трибуните. Ще обжалваме. Предвидили сме ремонт, но за лятото", каза изпълнителният дирекор на Левски Константин Баждеков. Най-розово е положението на ст. "Славия".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация