Черно море спечели морското дерби с брилянтен вратар и организирана игра (видео)

15:49
Черно море спечели морското дерби с брилянтен вратар и организирана игра (видео)
Отборът на Черно море записа победа с 2:0 над Черноморец Бургас в последна среща от 16 кръг в родната "А" група. Двубоят на стадион "Тича" се наблюдаваше от около и бе ръководена от рефера Николай Йорданов. Попаденията за "моряците" паднаха през първата част, а техни автори станаха Даниел Димов и Адемар Жуниор.

През първата част двата тима предложиха равностойна игра, но домакините се прибраха с два гола преднина. Невероятната намеса на Икло Пиргиов при изпълнение на дузпа от страна на гостите пък не доведе до изравняване на резултата. В 16-а минута Черно море получи правото да изпълни пряк свободен удар на ъгълчето на наказателното поле. Топката бе центрирана много остро в наказателното поле, където се получи разбъркване, а Даниел Димов от около три метра буквално разстреля Паскал Борел. В 39-а минута гостите получиха правото да изпълнят дузпа. Защитникът на "моряците" Домакинов събори Марсио Нуньо в наказателното поле, а реферът Николай Йорданов отсъди наказателен удар. Зад топката застана Маркес, но ударът му бе отразен от Илко Пиргов. В даденото от съдията продължение на първата част силен удар на Атанас Борносузов от пряк свободен удар срещна стената, след което Адемар се оказа най-съобразителен в наказателното поле, догони кълбото и го прати в мрежата на гостите.

Гостите от Бургас се активизираха през втората част на срещата и определено показаха по-стойностен футбол, но за тяхно съжаление не успяха да се разпишат във вратата на Черно море благодарение на брилянтните изяви на Илко Пиргов. Вратарят се намеси чудесно при няколко опасни удара на "акулите", а най-доброто положение за тима на Красимир Балъков пропиля Матиас Мориц, който в 58-а минута се озова очи в очи със стража на "моряците", но бе разколебан. Домакините също поглеждаха към вратата на гостите, но това бе доста епизодично. В 80-а минута грешка в защитата на Черноморец позволи на играч на "моряците" да се откъсне по десния фланг и да върне топката към точката на дузпата, където нахлуваше Георги Илиев. Полузащитникът на домакините отправи страховит удар, който бе отразен по прекрасен начин от Паскал Борел.

През цялата продължителност на двубоя домакините играха изключително организирано, а за играч на мача спокойно може да бъде определен стражът им Илко Пиргов.

С постигнатата победа "моряците" събраха актив от 25 точки и се изкачиха на 8-о място във временното класиране. Черноморец останаха 4-и с актив от 27 пункта.

Черно море - Черноморец Бургас - 2:0
1:0 - Димов - 16 мин.
2:0 - Жуниор - 45+1 мин.

Черно море: Пиргов, Ал. Александров - Дани Алвеш, Домакинов, Ал. Александров - Сашо, Дяков, Димов, Георгиев (Колев \'73), Илиев, Адема (Лазаров \'88), Борносузов, Заков (Бачев \'60)

Черноморец Бургас: Борел, Зайц, Копаранов, Дамянов, Старокин, Цонков (Хайри \'87), Нуньо ( Тошев \'62), Дяков (Костадинов \'85), Рикардо, Маркес, Морис

Видео от мача ТУК!!!

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

doktora_10
01.03.2010 16:03

Александър Александров (Сашко) също има място в нациолания *wink*

Ross_m1
01.03.2010 14:44

Дяков от Черно море е за национала *stop* заедно с И.Иванов (централни З.) това е ...Мъри не се Чуди