Бербатов: Сега основната ми цел е голям успех с България

13:34
Бербатов: Сега основната ми цел е голям успех с България
Капитанът на националния отбор на България Димитър Бербатов заяви, че основната му цел в кариерата като футболист е да постигне голям успех с "трикольорите". Нападателят на Манчестър Юнайтед каза в интервю за сайта на УЕФА, че ще направи всичко възможно, за да се класира представителния ни тим на Европейското първенство през 2012 година.

"Ние сме малка държава – не сме като Англия, Италия или Бразилия и не разполагаме с много добри играчи. Когато някой от титулярите се контузи е трудно някой да го замени, но все пак имаме и няколко много талантливи млади играчи", каза Бербатов.

България е в една квалификационна група за Евро 2012 с отборите на Англия, Швейцария, Уелс и Черна гора, а нападателят заяви, че очаква с нетърпение предстоящата квалификационна кампания.

"Очаквам с нетърпение да започнат мачовете от квалификациите. Искрено се надявам България да се класира на Европейското. Ще се борим и ще продължаваме да работим, докато не постигнем нещо значимо. Това е основната ми цел", коментира нападателят на "червените дяволи".

"Трудно е когато постоянно се правят сравнения между поколенията. В миналото ние сме имали Стоичков, Бонев, Балъков, Лечков, Костадинов, Пенев - все велики играчи. Заради това понякога нашето поколение не издържа на натиска и високите изисквания към нас", каза още Димитър Бербатов.

Националният отбор на България ще играе контролна среща с Полша на 3 март, от 21,30 часа българско време във Варшава.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

lamers_pro
02.03.2010 11:08

Дам.Бербо е добър играч,но за България се щади прекалено много!Трябва да поведе отбора към ЕВРО 2012 а не да се тръшка и да мрънка!То с МЮ всеки може да спечели титла,въпроса е колко ти е приноса за нея! *wink*

Lollipopp
01.03.2010 22:20

само приказките са му големи , действията му се губят ...

Scunthorpe
01.03.2010 21:04

Сега като не му върви кариерат в Ман.Юн,се разигра и изка да класира България.А дано да е така ама като го знам каква дрисня е надали.Кога течеше трансвера в Ман.Ю,се се пазеше и не играеше.

barbutko
01.03.2010 13:45

дано да победим на 3-ти,и да се класираме за европейското *thumb_up*