Дяков: Първенството ще е интересно до последния мач

13:01
Дяков: Първенството ще е интересно до последния мач
Полузащитникът на Локомотив София Светослав Дяков заяви, че първенството ще интересно до последния двубой, предаде репортер на БГНЕС.

"До края нищо няма да се знае, нито за шампионската титла, нито за зона Европа, дори за изпадащите. Най-сериозна ще е битката за Зона Европа, тук ще се включат и Черноморец и Левски, Славия може да покаже добри игри също. Важно е как ще се развият нещата около Купата на България. Нашата цел е третото място, пък ще видим, ако имаме сили за нещо друго, каза Дяков.

Той добави, че България има шансове да излизане от квалификационната си група за следващото Европейско първенство.

"Групата не е лесна, но който казва, че няма шансове, според мен греши. Имаме много добри футболисти и трябва да си вярваме. Най-важното е да не допускаме грешки срещу тимовете от нашата черга. Именно грешки срещу по-слаби отбори ни изяде главата в миналите квалификации. В тази група Англия са по-силни, другите отбори са на нашето ниво", добави халфът на "железничарите".

Според Дяков на Локомотив предстои тежко гостуване на Спортист Своге в следващия кръг, тъй като домакините няма какво да губят и ще се борят със зъби и нокти за точките.

"Срещу Берое мача бе с две лица. Добро първо полувреме, през второто се прибрахме. Но в първия двубой е важно да се вземат трите точки. Вчера бяхме възприели по-атакуваща схема. Марчо Дафчев действаше като атакуващ халф, моята задача бе да обезпеча атакуващите действия и почти ми бе забранено да атакувам", каза още юношата на Пирин Благоевград.

Запитан за шансовете си в националния отбор, полузащитникът заяви:

"В националния отбор според мен има добри полузащитници. А дали съм готов за националния отбор, Станимир Стоилов може да прецени."

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация