Руи Мигел: Печелим дубъл и сме в историята

08:24
Руи Мигел: Печелим дубъл и сме в историята
Нападателят на ЦСКА Руи Мигел направи най-силния си мач с червената фланелка срещу Локомотив Пловдив в събота вечер. Португалецът, който беше пред раздяла с армейците по времето на Любослав Пенев, вкара два гола на черно-белите за победата 3:2 и се отблагодари по най-добрия начин на Йоан Андоне за гласуваното му доверие. Мигел показа много добра форма още в предсезонните контроли на тима, като стана голмайстор на ЦСКА в тези мачове с отбелязаните си 5 попадения. Привлеченият от Димитър Пенев на Армията футболист беше любезен да отговори на въпросите на "7 дни спорт".

- Г-н Мигел, започнахте отлично пролетния полусезон. ЦСКА победи Локомотив Пловдив с 3:2, вие вкарахте 2 гола.

- Няма как да не съм щастлив, щом побеждаваме. Беше изключително важно да започнем първенството с успех, още повече, че бяхме домакини в тази среща. Получи се много добър двубой. Локомотив е сериозен отбор. Там се извършиха доста промени през паузата на шампионата и гостите бяха крайно мотивирани да ни затруднят. Успяха да го направят, но ние показахме добра игра и заслужено се поздравихме с трите точки. Доволен съм, че отново вкарвам голове. Голямата ми цел е да продължа да го правя. Работя здраво на тренировките и това дава резултат.

- Смятате ли, че след отличното ви представяне в събота вечер, ще започнете сред титулярите и в следващата среща с Берое в Стара Загора?


- Надявам се да бъде така. Няма футболист, който да иска да стои на резервната скамейка. Това решение обаче не го взимам аз, а треньорът Йоан Андоне. ЦСКА разполага с отлични футболисти на всеки пост, в частност и в атакуващ план. Всеки един от нас има равни шансове за титулярното място. Който се представя най-добре по време на тренировките през седмицата, той ще играе в мачовете.

- Имате 5 попадения срещу Локомотив Пловдив с червената фланелка в три мача. Изглежда, този клуб се превръща във ваш абонат.


- Да, наистина бележа често на Локо (смее се). Просто така се е получило. Не мога да кажа, че срещу тях ми е по-лесно, отколкото срещу другите отбори. Имах щастието да съм на точното място в тези ситуации и да им вкарам - това е. Няма никакво значение за мен срещу кой клуб се разписвам. Важното е да го правя често и ЦСКА да побеждава.

- Съдията Станислав Тодоров отсъди две дузпи срещу ЦСКА. Това е прецедент за мач на Армията. Правилно ли беше решението на рефера?

- Не е работа на нас, футболистите, да коментираме отсъжданията на съдиите, но в този случай съм съгласен с рефера само за първата дузпа. Тогава имаше нарушение на Митрески, но при втората ситуация нещата не стояха така. В крайна сметка всичко е минало и няма смисъл да се връщаме назад.

- Имахте ли проблеми с бившия треньор на тима Любослав Пенев? Като че ли той не ви искаше в отбора и бяхте дори пред раздяла с ЦСКА.

- Никога не съм искал да си тръгвам. Чувствам се прекрасно тук и знам, че мога да помогна на клуба да постигне високите цели, които си поставя. Г-н Пенев разчиташе много на мен в началото, когато пое тима. Играех във всеки мач, но изведнъж ме извади от състава. Не разбрах защо реши така. Той беше треньор и е нормално да се съобразя с неговото решение. Никога няма да кажа лоша дума за него. Нямам никакви проблеми с Пенев. Той е добър млад специалист и съм сигурен, че ще постигне много успехи в професията си в бъдеще.

- Какви са разликите между него и Йоан Андоне?


- Всеки треньор си има виждане за футбола, за начина на подготовка, тренировки и тактика. Нормално е да има разлики между двамата, но и Пенев, а сега и новият ни треньор правят всичко за доброто на ЦСКА. Господин Андоне е доказано име във футбола. Постигал е големи успехи. Радвам се, че мога да работя с него. Благодаря, че ми гласува доверие срещу Локомотив, и съм доволен, че не го разочаровах.

- ЦСКА беше много активен на трансферния пазар през зимната пауза. Какво е мнението ви за новите футболисти в отбора?

- Всички са големи професионалисти и играчи с опит и качества. Щом са в ЦСКА, значи са много класни. Даниел Панку, Петре и Игор Митрески имат впечатляващи визитки. Видяхме какво могат още в първия мач с Локомотив. Румен Трифонов и Борис Галчев също ще ни помогнат много. Хубавото е, че освен добри футболисти са и прекрасни хора. Разбираме се и атмосферата в съблекалнята е добра.

- Ще успеете ли да се преборите с Литекс за титлата?

- Това е голямата цел, която стои пред всички нас в ЦСКА. Освен Литекс има и други отбори, които афишират големи амбиции в първенството. Мислим мач за мач. Длъжни сме да печелим всяка следваща среща, защото изоставаме на 4 точки от първото място. Разбира се, за да триумфираме с титлата, трябва и Литекс да сбърка някъде. Има много време до края на сезона и всичко може да се случи. Освен първото място в "А" група, ще се постараем да завоюваме и Купата на България. Разбрах, че този дубъл убягва от ЦСКА доста години. Дано го спечелим и да запишем имената си в историята на този голям клуб.

- Дойдохте в ЦСКА заедно с вашия приятел и сънародник Давид Силва. Той си уреди трансфер в испанския Кастейон. Вие мислите ли за продължаване на кариерата си в друга страна?

- Може би след време това ще стане. В момента обаче не ми е фикс идея. Концентриран съм изцяло върху представянето ми с екипа на ЦСКА. Мисля само за сегашния си отбор и нищо друго не ме вълнува. Чувствам се добре във вашата страна. Направих голяма крачка в кариерата си, след като от Локомотив Мездра преминах в най-успелия български отбор. Благодаря на хората, които ме привлякоха в Мездра и ми дадоха шанс за изява. Пазя добри спомени от престоя ми в Локо. Сега искам да продължа да се развивам и да зарадваме феновете на ЦСКА с две купи в края на сезона.

 
 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация