Ливърпул се измъчи, но победи Блекбърн (видео)

18:54
Ливърпул се измъчи, но победи Блекбърн (видео)
Ливърпул постигна важна победа с 2:1 над Блекбърн на "Анфийлд" в двубой от 28-я кръг на Висшата лига. Със спечелените три точки възпитаниците на Рафа Бенитес се задържат много близо до четвъртото място, където в момента е Тотнъм.

"Червените" откриха в 20-а минута след много красива многоходова комбинация, преминала през Джерард, Кайт, Бенаюн и завършена от капитана на тима Стиви Джи. Йоси Бенаюн получи топката по левия фланг и с прецизен пас намери Джерард, който с хубав удар матира Пол Робинсън - 1:0.

Защитата на Ливърпул в тази среща беше в малко странен вид, като Хавиер Масчерано се подвизаваше като централен защитник. Липсата на Киргиакос, Шкъртел и Глен Джонсън бе принудила Рафа Бенитес да използва аржентинския си халф като партньор на Даниел Агер в сърцето на червената отбрана.

В 40-а минута при едно разбъркване в наказателното поле на домакините, причинено от Никола Калинич, Джейми Карагър игра с ръка и съдията отсъди дузпа за Роувърс. Кийт Андрюс стреля под плонжа на Хосе Рейна - 1:1.

И точно когато всички очакваха, че двата тима ще се оттеглят на почивка при равен резултат, Макси Родригез нахлу в наказателното поле на гостите и пусна пас по земя към Фернандо Торес, който се бе пласирал по перфектен начин срещу празната врата и посто чукна топката в мрежата - 2:1 за Ливърпул!

През второто полувреме играта бе равностойна, като в последните петнайсетина минути футболистите на Блекбърн упражниха известен натиск пред вратата на Рейна, но в крайна сметка "червените" удържаха преднината си и извоюваха победата.

Ливърпул - Блекбърн 2:1


1:0 Джерард 20-а мин
1:1 Андрюс 40-а мин
2:1 Торес 45-а мин

Ливърпул:
Рейна, Карагър, Агер, Аурелио, Масчерано, Лукаш, Бенаюн, Джерард, Макси, Торес, Кайт

Блекбърн: Робинсън, Олсон, Салгадо, Самба, Живе, Андрюс, Педерсен, НЗонзи, Хойлет, Диуф, Калинич

Видео от мача вижте ТУК!

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

ceco26
28.02.2010 22:18

Фен съм на Ливърпул, но да си призная-съмнявам се да станат 4ти тоя сезон. Тия гадни контузии, които не мога да опиша с думи колко ме изнервят, както и силните състави, които имат този сезон уж по-слабите отбори, ще направят проблем на Пуул за 4ката и точно те ще са вън.

Samoletski
28.02.2010 20:48

И предния мач срещу Сити, съдията раздаваше жълти картони на Ливърпул като топъл хляб - за безобидни фалове в центъра или за игра рамо в рамо. Според мен Пуул ще са 4ти, предвид това че тяхната програма и тази на Вила са най-лесни, само дето Вила надали ще идържат както и миналия сезон - почти през целия сезон бяха 4ти, но последните кръгове Арсенал ги изпревари.

ceco26
28.02.2010 19:52

Тоя съдия беше длъжен поне един червен картон да покаже на някой от провинилите се от Блекбърн. Н'зонзи ли къф се вкара в кеча, друг пък ритна Макси нарочно, докато падаше след фала. Дузпата пък ми се стори малко пресилена, понеже сякаш Карагър искаше да си махне ръката, но дори да е било точно отсъждането, то щеше да е нелепо Пуул да загубят точки от тия мърди, при такова сидийство. *thumb_down*

lamers_pro
28.02.2010 19:13

Съдииството беше безобразно!За оня олигофрен дето удари Лукас в лицето имаше директен червен + още куп положения,при които Уайли спести картоните на играчите на Блекбърн!Иначе мача беше хубав и моя любимец Торес се разписа *smile* Браво и на Стиви Джи

el_n1n0
28.02.2010 19:05

съдийството в цяла европа е под всякаква критика в момента. всички виждаме какво става в ШЛ, а този мач перфектно показа, че същото се случва и в англия. просто трябва да се напваи нещо. видя се и вчера при инцидента с рамзи...