Тотнъм отново влезе в топ четири след успех срещу \"карамелите\"

16:58
Тотнъм отново влезе в топ четири след успех срещу \"карамелите\"
Тотнъм победи Евертън с 2:1 на "Уайт Харт Лейн" в мач от 28-я кръг на Висшата лига.

Домакините поведоха още в 11-а минута. Хъдълстоун изведе Джърмейн Дефоу на чиста позиция, малко вдясно от вратата на Евертън. Дефоу пусна топката хоризонтално на голлинията, където чакаше Роман Павлюченко. Руснакът чукна коженото кълбо в мрежата, отбелязвайки петия си гол в три мача.

Лондончани продължиха да доминират, след като отбелязаха гол и в 27-а минута те за втори път матираха отбраната на гостите. Нико Кранчар намери Лука Модрич на границата на наказателното поле и хърватският халф с десния крак шутира, топката се удари в горната греда и влезе във вратата на Хауърд за 2:0.

Второто полувреме започна добре за гостите, които в 55-а минута намалиха резултата. След центриране от корнер Джак Родуел игра с глава на задната греда, топката попадна в краката на Якубу Айегбени, който от съвсем близо бутна топката в мрежата за 2:1. Вина за това попадение имаше вратарят на домакините Аурели Гомес, който изглеждаше доста неорентиран при това центриране и не успя да избие топката още преди тя да бъде отиграна от Родуел.

До края на срещата и двата тима имаха добри възможности да отбележат нов гол, като "карамелите" изглеждаха доста по-равностойни на своите опоненти и на моменти дори те бяха много близо до това да вкарат изравнителен гол. Все пак "шпорите" удържаха крехката си преднина и взеха победата, която ги върна в топ четири на Висшата лига.

Тотнъм - Евертън 2:1


1:0 Павлюченко 11-а мин
2:0 Модрич 27-а мин
2:1 Якубу 55-а мин

Тотнъм: Гомес, Бейл, Басонг, Доусън, Чорлука, Хъдълстоун, Паласиос, Кранчар, Модрич, Павлюченко, Дефоу

Евертън:
Хауърд, Бейнс, Хейтинга, Дистен, Невил, Артета, Пиенаар, Озмън, Родуел, Аничебе, Якубу

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

ceco26
28.02.2010 19:55

Разочарован съм от Евертън тоя мач. *sad* Че и печалбата си изтървах, заради тях, но след толкова лошо първо полувреме и не много добро и концентрирано второ...най-много равен, ама Донован май много си повярва и пропусна. *sick*

ShefkaTa
28.02.2010 17:17

Павличенко отново страхотен *smile* *thumb_up* Честита победа