Рейнджърс удари вечния съперник и вече докосва титлата (видео)

16:39
Рейнджърс удари вечния съперник и вече докосва титлата (видео)
Рейнджърс победи Селтик с 1:0 в здрав мач на "Айброкс". След края на този двубой "сините" увеличиха своята преднина на върха в класирането във Висшата лига на Шотландия и вече водят с десет точки пред "детелините". Рейнджърс също така има и мач по-малко от своя вечен опонент.

В 25 -а минута съдията отмени гол за Рейнджърс. При една спорна топка в наказателното поле на "детелините" бранител на Селтик вдигна високо крак към главата на Кени Милър. Нападателят на "сините" вдигна ръце, за да защити лицето си и топката се удари в китката на нападателя. Съдията не спря играта, после коженото кълбо попадна на волето на резервата Морис Еду, който с прецизен удар от границата на наказателното поле вкара
красив гол. Изведнъж реферът отмени попадението и свири фаул за Селтик.

В 35-а минута Роби Кийн стреля от воле към вратата на Рейнджърс, но МакГрегър показа класа и отрази удара на ирландския стрелец.Минути преди почивката Фортюне излезе сам срещу вратаря и стреля опасно, но топката мина встрани от вратата. Мениджърът на "детелините" Тони Моубрей се хвана за главата в недуомение как е възможно нападателят му да пропусне по подобен начин такава добра възможност.

През второто полувреме двата отбора продължиха битката помежду си, като трудно някой от съперниците успяваше да вземе инициативата.

В 65-а минута капитанът на Селтик Скот Браун бе изгонен с директен червен картон след сблъсък с Кайл Лафърти. Решението на рефера бе малко спорно, тъй като Браун не целеше да нарани своя опонент, но на пръв поглед изглеждаше, че футболистът на "детелините" иска да удари глава на своя опонент и явно това бе причината, заради която Скот Браун видя червения картон.

До края на двубоя "сините" пробваха да упражнят определен натиск и изпуснаха няколко добри възможности, преди в даденото от съдията продължение Еду да чукне топката във вратата на Селтик след едно разбъркване в наказателното поле на символичните гости. Така в крайна сметка "Айброкс" ликуваше, защото след тази победа на Рейнджърс, "сините" вече са почти сигурни шампиони на Шотландия.

Рейнджърс:
МакГрегър, Папач, Уир, Богуера, Уитакър, Дейвис, Томсън, МакКълох, Лафърти, Бойд, Милър

Селтик:
Боруц, Хинкел, Браафхайд,Томпсън, Роние, Камара, НГуемо, Браун, МакГийди, Антоан-Фортюне, Кийн

Видео от мача вижте ТУК!


Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Madoto_1
28.02.2010 17:10

С тоя мениджър не съм сигурен дали и 2-рото място ще запазим !!!Много слаб мениджър е Тони Моубри !!!

michael_forever
28.02.2010 16:48

Какво докосват бе winner? Те направо са я хванали здраво. 10 точки и мач по-малко *lol* Това са цели 13 точки.Безапелационно!