Ужасяваща трагедия измести футбола от \"Британия Стейдиъм\", Арсенал удари Сток Сити в края (видео)

21:27
Ужасяваща трагедия измести футбола от \"Британия Стейдиъм\", Арсенал удари Сток Сити в края (видео)
Арсенал победи Сток Сити с 3:1 като гост в мач от поредния кръг на английската Висша лига.

Срещата бе помрачена от ужасяващата трагедия, която сполетя гостите. Младият Арън Рамзи бе изнесен на носилка в средата на второто полувреме, след като противников футболист счупи крака му при остро влизане.

В 8-а минута Рори Делап хвърли един от така характерните си тъчове и отбраната на "топчиите" се оказа неподготвена. Футболист на домакините отклони топката към далечната греда, където Дани Пю я засече за 1:0 в полза на Сток.

Арсенал трудно успяваше да създаде опасности пред Сьоренсен, въпреки че постепенно овладя инициативата. Фабрегас на два пъти опита да притесни стража на Сити, но без резултат. "Корнерите" с ръце на Рори Делап пък затрудняваха максимално отбраната на лондончани.

В 32-а минута обаче "артилеристите" стигнаха до изравнителен гол. Никлас Бендтнер се възползва от хубаво центриране и с глава прати топката във вратата на Сьоренсен. След попадението Арсенал продължи да доминира, но не успя да стигне до пълен обрат.

Тимът на Арсен Венгер натисна в началото на второто полувреме. Арън Рамзи бе повален в наказателното поле и поиска дузпа, която обаче съдията не отсъди, въпреки че имаше основание да го направи. В 59-а минута пък Ебуе шутира отдалеч, но Сьоренсен спаси силния му удар.

В 65-а минута на "Британия Стейдиъм" се случи нещо ужасяващо. Шоукрос влезе агресивно на Рамзи и счупи крака на младия футболист. Случилото се предизвика сълзи и отчаяни физиономии у всички играчи на терена. Разбира се Шоукрос бе изгонен.

До края на двубоя съперниците като чели мислеха повече за случилото се, но въпреки всичко намериха сили да довършат мача. В 86-а минута Едуардо пропусна от чиста позиция.

В 89-а играч на Сити игра с ръка в наказателното си поле и съдията даде дузпа за Арсенал. Фабрегас застана зад топката и бе точен, въпреки че Сьоренсен бе много близо до отразяване на шута. В 7-минутното продължение Вермаелен затвърди успеха на "топчиите".

Ето и съставите на двата отбора:

Сток Сити: Сьоренсен, Хут, Шоукрос, Файе, Уилкинсън, Уелън, Пю, Уайтхет, Делап, Фулър, Сидибе

Арсенал: Алмуния, Саня, Вермаелен, Клиши, Кембъл, Ебуе, Фабрегас, Насри, Рамзи, Сонг Билонг, Бендтнер

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

artilerist4o
28.02.2010 13:52

Абе vill и ти голям разбирач се изкара вари се скрии някаде по добре.Този футбол който практикуват Стоук под ръководството на Пулис не е футбол а селения.Да разбирам,повечето отбори трябва да играят грубо за да оцелеят но това не е груба игра това е месарница просто пълна селения даже по селата не се ритат така.Веднага давам пример Бирмингам под ръководството на Алекс Маклийш друба защитна игра но в рамките на позволеното не обаче и преди да дойде Алекс защото всички знаем какво стана с Едуардо.А тези които не са гледали мачпве на Стоук много ясно че ще кажат че Шоукрос няма никаква вина аз обаче съм гледал много мачове на Стоук и знам как играят срещу по добрите отбори и ще кажа че тоя същия невинния Шоукрос миналата година на същия терен изкара Уолкот за 2 месеца извън терените.Който не ми вярва да се позаинтересува малко

vill
28.02.2010 11:41

И вие да бяхте мениджър на Стоук щяхте да играете в подобна тактика,защото притежават футболисти за защитна тактика с груби игра.За тези отбори е важно да оцелеят и да не изгубят пари.Уест Бромич миналата година играха атакуващ футбол,но за какво им беше да играят след като изпаднаха ?

vill
28.02.2010 11:40

patoka

Toва,че едно първенство е грубо не означава,че е слаб.Аман от разбирачи. *lol*

Artileristut
28.02.2010 01:34

Междудругото мача гледах на друг канал и с чужди коментатори.Не знам какво са коментирали по Диема обаче тези дето Аз слушах за малко да запсуват в ефир съдията.Просто при такъв мач трябва да се охладят нещата в много по ранна фаза той само даваше авантаж и спорни отсъждания.Жълтия картон на Сонг абсолютно измислен.И 100 % дузпа в първото полувреме не изсвирен.Също така кърпата на Делап.Какви са тези чудесии ? Еми той бави играта какво има общо с играта тази шибана кърпа дето му я подават да си бърше топката ?Еми представете си че някой пък да поиска кана вода да полее топката за да е по хлъзгава ? Просто на терена трябва да са 22 ма футболисти топката и 3 мата съдии.Еми всеки при тъча тогава може да си поиска квото си пожелае !!!

Artileristut
28.02.2010 01:24

Много мнения има обаче много малко се казва за този скапан съдия.Ми момчета този дърт боклук ако беше извадил по някой картон още от 50 минута нямаше да се стигне до този инцидент.В първото полувреме имаше чиста дузпа за Арсенал.После даде една спорна дузпа за нас а после пак не отсъди 100% дузпа най на края.2 ото полувреме очаквах да мачкат Арсенал защото тези изроди по 2 метра няма как да тичат 90 мин със същото темпо.Те почнаха силово и Арсенал им отговори достойно,младите се биеха за всеки сантиметър.Ние сме с вас момчета.Поздравявам Ви за великата игра.Ако играете така всеки мач няма кой да Ви стигне.

patoka
28.02.2010 01:01

И после онея от Диемата ще ми хвалят Премиаршип като най-доброто първенство *lol* Това е най-грубото първенство в света.Половината от мача минава в нарушения блъскане и караници със съдията.Само днес колко картони бяха дадени в мачовете ...Лека полека затъва.Първа жертва Портсмут , но това е друга тема *thumb_up*

man4ester_un
28.02.2010 00:55

фен сам на манчестер юнаитет но евала на футболистите на арсенал и на столк и на пъбликата на двата отбора с ракоплескания изпратиха рамзи мн добар футболис и само на 18 години мн тежка контузия дано по барзо се оправи и да радва феновете на арсенал а за влизането на футболиста на столк момчето неискаше толко грубо да влезне но тека стана виште само на края как излиза от терена ревеи ки в балгария кога ща видим текова нешто никога

rokera_henry
27.02.2010 23:39

Аз лично, като го видях този инцидент ми се обърна стомаха.. Просто съм потресен какви неща се случват потерените и това е 2ри път срещу Арсенал.. Фен съм на този отбор от 12 години и просто такова нещо като последните 2-3 години не бях виждал.. Това е престъпление срещу гутбола, не само срещу даден отбор и трябва да се въведе някакво правило, за да намалеят тези инцеденти.. Кир0о0, моли се никога да не ти се случва нещо подобно, а това, че някой е плакал си е негово право и е нормално.. Те самите футболисти на терена плачеха, като бебета, а и няма как при подобна ужасяваща гледка...

marian4y
27.02.2010 23:30

kIr0o0o Да си фен не означава , да гледаш мачовете на отбора който харесваш и да плюеш по форумите ;] . Да си ФЕН на даден отбор означава да изживяваж заедно с него както победите така и загубите . Да тръпнеш в очакване до следващият мач да подкрепяш отбора си независимо дали са на 1во или на последно място .. това е да си ФЕН ! .. а колкото до ограничения ти коментар , мисля ,че ти си жалкарят *thumb_down* !

Ole20Legend
27.02.2010 23:27

Kir0o жалкара си ти ...Как може да реве за човек който дори не познава ли ?Лесно.Нарича се да си истински фен на някои клуб.Дори да не съм фен на Арсенал ми напълни душата като феновете на Сток пляскаха за Рамзи.Дано се завръща по бързо *thumb_up*

smasheddd
27.02.2010 23:20

абе и на двамата е вината ... просто защитника на Стоук влземе по грубо и не можа да се спре,а пък и Рамзи можеше да направи нещо като се поспре ... много жалко за мом4ето,слу4ват се такива неща и според мен и 2та са си виновни ... така стана защото защитника си прибра кракът,ако не го беше прибрал сигурно той щеше да е с с4упения крак *sad*

Scunthorpe
27.02.2010 22:51

Много неприятно!Но това е част от играта(контактен спорт),жалко за Рамзи дано да се възтанови момчето.Млад талантлив футболист,желая му скорошно оздравяване.А що се отнася за Райън Шоукроз,немисля да е имал умисъл нарочно да му счупи кракъ.Просто на острова футболът с доста грубичък.А залога е доста голям.Успех на Рамзи.

Turek
27.02.2010 22:38

Мисля че Шоукрос не искаше да нарани Рамзи дори в последние момент си спря крака но и футболиста на Арсенал посегна доста бурно за топката. В ситуацията можеше да се получи и обратния резултат т.е крака но Шоукрос да бъде счупен. Не беше дърварско влизане а остър сблъсък. Дано Рамзи се оправи по-бързо.

Barca_fen112
27.02.2010 22:35

Голяма селения и поредното доказателство ,че в Англия футбола е много груб.Това не се случва за първи път в това първенство и за такива изцепки поне 10 мача наказание *sick*

miki_2
27.02.2010 22:28

може ли такива работи тия тапаци незнаят ки как се играе футбол за кво играят така грубо за тия само бой *angry*

Arsenal_2
27.02.2010 22:17

darkhill виж ни програмата до края и кажи къде ще загубим толкова точки че Сити да ни минат бе балък *angry*

darkhill
27.02.2010 22:09

Arsenal_2 гледай само да не са 100% *lol* *lol* недей да даваш пребързани прогнози за 10 мача може и ман сити да ви минат

Ghasper
27.02.2010 22:08

арсенал няма да е шампион има потенциал само че отбора е много млад и има още хляб да яде колкото до инцидента с рамзи нямам думи просто как може да има такива хора как ще спи после това момче "шонкрос" не знам да сложиш може би край на кариерата на такъв млад и перспективен играч по този селси и не знам какъв начин е престъпление дано се занимават с него много сериозно и да понесе последствията!!!!

Arsenal_2
27.02.2010 22:00

След този мач със 99% сигурност мога да кажа: ШАМПИОНИ СМЕ *beer*

artilerist4o
27.02.2010 22:00

И между другото сега е време да Благодарим Абебайор защото който е гледал Ман С-Скоук С ще се сети че той удари в лицето именно Шоукрос.Сякаш е предчуствал какво ще стане.

artilerist4o
27.02.2010 21:57

Сега вече след като се събудих от шока и сега когато мога малко по трезво да мисля ще кажа,че да Шоукрос беше виновен за това безумно влизане но той със сигурност не беше най-виновния а си личеше и по държанието и на двамата.Ами Шоукрос какво да направи след като това са указанията на оня ненормалник да рита всички добри и ако не го прави той губи титулярното място защото не е изпълнявал указанията и не е играл агресивно.Но какво да говоря аз просто Боби си го каза просто Пулис да се радва сега да си пие питието но да ни направи една услуга на всички фенове на Истинския футбол не говоря само за феновете на Арсенал а на всеки добър отбор просто Пулис да си подава оставката и да не припарва до думата футбол по добре да стане трениор на някоий отбор по ръгби а защо не и месар или дървосекач там ще има много по голям успех.

Fi4o_CskA
27.02.2010 21:55

стига бе хора и на мен ми стана жал, но това са рисковете на професията в Англия не е неизвестно, че се играе грубо пък и Шоукрос момчето се вижда, че не го направи нарочно. Жалко наистина, но такива неща стават във футбола. По-миналата година същото стана и с Едуардо пак от Арсенал, но се пак момчето се оправи и възвърна до някъде формата си. Дано така да стане и с Рамзи. Пожелавам му да се оправи бързо и да продължи да играе добре. *thumb_up*

Resorter
27.02.2010 21:51

Фенове на Ливърпул, Челси и Юнайтед... вижте какво значи отбор! Поклон пред момчетата на Венгер, скорошно оздравяване *thumb_up* Арсенал завинаги в сърцето ми *wink*

Fabregas_boy
27.02.2010 21:45

По Диема единия от водещите в студиото си го каза,евала му *thumb_up* Рамзи,скорошно оздравяване *sad* *thumb_up*

AiVaRlL
27.02.2010 21:37

Стана ми жал за Рамзи тфа направо ... Но и Шоукрос не искаше момчето така да постапи личи си и по поведението му като се разрева дано Рамзи се оправи бърво то е ясно че поне 5-6 месеца ще е извън терените

artilerist4o
27.02.2010 21:37

Ами какво да ви кажа дами и господа просто грозна гледка ето такива отбори трениори и футболисти развалят футбола това са ненормалници,алкохолици и просто каквото и да бъде казано ще е малко.Аз да си призная даже се разплаках за Рамзи за един от най-големите таланти във света само на 18 години футбола е пред него каква трагедия просто.Тези вече не искам да ги виждам изобщо във професоналния футбол, и то не е за първи път тези дървосекачи и месари всеки мач са така много пъти съм ги гледал секи мач играят така просто да ги баннват перманентно просто просто немога да повярвам какво се случва.системата е ,Ритайте добрите играчи и добрите отбори,а пък този Пулис по добре да си хвърля оставката и да не препарва до стадион.Просто плачеми се направо ми се реве.

hitrin
27.02.2010 21:34

Шоукрос не трябва да играе минимум 10 мача за това което направи.Това не беше просто грубо влизане а повече от ужасяващо.Не може просто да се играе така футбол,трябва да се вземат някакви мерки срещу това което се случва по английските терени.Много ми стана гадно като видях какво се случи с Рамзи,дано да се оправи бързо защото кариерата му е застрашена и то сериозно.Наистина не мога да повярвам какво се случи.Няма как да дадат на повторение това което стана защото беше кошмар.Мача няма да коментирам.

Madoto_1
27.02.2010 21:33

josephbg и сляп да си щеше да видиш , че глезена му е счупен... ужас направо...

arsenal4yy
27.02.2010 21:30

Това беше ужасяваща контузия за Рамзи...ще отсъства до края на сезона това е ясно,че и 2 контузии освен там счупването на кръка ами и на коляното..видяхме Тио като беше контузен как играеше след като се върна Рамзи няма да е същия,но ще отсъства много време това е много лошо,Сонг ще отсъства следващият мач пък съдията му даде некъв измислен жълт картон,имаше дори в продължението още 1 дузпа за Арсенал там където играча на Стоук избута направо футболиста на Арсенал ама съдията не даде,а за Райън Шоукроз направо се разрева млад е гадно влезе,но незнам това момче ще е в голяма депресия,на мене лично ми стана мега гадно като видях това *sad*

Madoto_1
27.02.2010 21:05

После защо не сме ставали шампиони...нямам думи просто!!! Дано се оправя по-бързо Рамзи!!!

josephbg
27.02.2010 21:04

ама как разбраха за 30 секунди какво му има? аз не видях влизането, те не го повториха...

bobskia1
27.02.2010 20:05

Бендтнер вкара гол!!!! Хе хе хе сигурно коефицента е бил 1:100.

Bboy1912
27.02.2010 19:44

Още не почнал мача и 1:0 за стоук *angry* *thumb_down* тея са бахти неориентираните кво им става

Fabregas_boy
27.02.2010 19:38

,,Грънчарите" ще повъртят нещо на ,,топа" на Арсенал *thumb_up*

Tyrion
27.02.2010 19:20

айде рори делап, искаме тъчове *lol*