Левски едва победи Спартак в сиво-скучен спаринг

15:44
Левски едва победи Спартак в сиво-скучен спаринг
Левски победи Спартак Пловдив с 1:0 на Герена пред около 600 зрители в контролен мач. Както е известно, по програма "сините" трябваше да гостуват на Ботев Пловдив днес в мач от А група, но БФС извади "канарчетата" от А група заради безхаберното управление на Димитър Христолов.

Левски владееше повече топката през първото полувреме, но бе крайно безидеен в предни позиции.

Темпото бе доста ниско и като цяло през първите четиридесет и пет минути не се случи почти нищо интересно пред двете врати.

В 4-а минута "сините" пропуснаха добра възможност за гол. Петраш центрира по десния фланг, Мирослав Антонов овладя топката и пробва да продължи към Жоазиньо, но вратарят Илия Николов скъси добре ъгъла и попречи на бразилеца да стреля към вратата.

Дванадесет минути по-късно шампионите пропиляха ново чисто положение. Мирослав Антонов стреля с глава и топката попадна в ръцете на Илия Николов.

В 42-а минута и "гладиаторите" получиха шанс да открият резултата. Удар от въздуха на Мекиков, обаче бе с уловен от Георги Петков.

През второто полувреме Левски продължи да се мъчи срещу отбора от Източната Б група. "Сините" бяха тромави, безидейни в нападение и като цяло играеха без никакво желание или поне така изглеждаше.

До 80-а минута резултатът се запази 0:0. Тогава все пак шампионите преодоляха вратаря на Спартак Николов.

Минев изведе Жоазиньо по левия фланг, бразилецът нахлу в наказателното поле на Спартак и стреля покрай вратаря Илия Николов. Топката влезе в мрежата за 1:0.

Междувременно феновете на Левски бяха издигнали плакат срещу собственика на клуба Тодор Батков. Транспарантът гласеше: "Батков - прасе, агент на ДС".

В крайна сметка в скучен за гледане контролен мач Левски добута до минимална победа с 1:0 над пловдивския Спартак.

Левски:
Петков, Петраш, Милиев, Бензукан, Минев, Сърмов, Бардон, Александров, Н.Димитров, Жоазиньо, Антонов

Спартак:
Николов, Мекиков, Аргиров, Симеонов, Димов, Апостолов, Вълчев, Стаев, Стоянов, Чомаков, Чипчев

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация