\"А\" група започна, лидерът Литекс не сбърка срещу Локо Мездра (видео)

17:45
\"А\" група започна, лидерът Литекс не сбърка срещу Локо Мездра (видео)
Отборът на Литекс стартира по чудесен начин втория полусезон в родната "А" група като записа победа с 3:0 срещу състава на Локомотив Мездра. Точни за "оранжевите" бяха Уилфред Нифлор на два пъти и бразилецът Том.

Домакините изиграха добро първо полувреме, в което гостите от Мездра също показаха доста смислени атаки. В 7-а минута Йордан Господинов фаулира излезлия сам срещу него Вилфред Нифлор, а главният арбитър Ахмед Ахмед отсъди дузпа. Първият удар на френският нападател бе спасен от страха на Мездра, но се наложи изпълнението на наказателния удар да бъде пребито поради навлезли в полето играчи. При вторият опит Нифлор не сгреши и огорчи Господинов за 1:0. Гостите получиха чудесен шанс да се върнат в срещата в 16-а минута, когато игра с ръка на Барт в наказателното поле стана причина за отсъждане на нов наказателен удар. Зад топката застава Мартин Керчев, който стреля в лявата греда на Родриго Галато, след което топката излезе в аут. Въпреки пропуснатия наказателен удар Локо Мездра стигна до ново добро положение за гол. Милан Коприваров стреля с глава след центриране на Страти Илиев, но ударът му бе спасен от Галато. В 36-а минута хубав удар на Дока мина на сантиметри от вратата на Господинов. Домакините стигнаха и до второ попадение в края на срещата. След центриране от корнер Пламен Николов Игра с глава в наказателното поле и свали топката към Нифлор. Нападателът отправи доста странен удар, който в крайна сметка попадна в мрежата на Локомотив Мездра за 2:0.

През втората част момчетата на Ангел Червенков бяха абсолютни господари на терена, а крайното 3:0 е най-малкото, с което можеха да си тръгнат гостите. В 50-а минута бразилецът Том стреля от границата на наказателното поле, топката се отклони в тялото на защитник и заблуди Господинов, който не успя да реагира. В 64-а минута Ивелин Попов бе изведен по много добър начин от ветерана Радостин Кишишев, но ударът му не намери очертанията на вратата. До края на срещата домакините имаха още няколко изгодни положения за гол, но не успяха да преодолеят Господинов за четвърти път, като най-деен в пропуските бе националът Ивелин Попов. 

С постигнатата победа лидерът Литекс събра актив от 38 точки, като вече води със 7 на втория ЦСКА. Съставът на Локомотив Мездра остава точно над чертата с 13 спечелени точки.

Литекс - Локомотив Мездра - 3:0

1:0 - Нифлор - 10 мин дузпа
2:0 - Нифлор - 44 мин
3:0 - Том - 50 мин

Стартови състави:
Литекс:
Галато, Кишишев, Барт, Николов, Занев, Сандриньо, Йеленкович (Г.Миланов \'71), Том (Цветанов \'80),  Попов, Дока, Нифлор (Янев \'60)

Локо Мездра: Й.Господинов, Христозов, Кавдански, Ст.Господинов,  Станков, Софрониев, Петков, Керчев (Балджийски \'66), Илиев (Хазуров \'59), Коприваров, Иса (Русев \'75)

Видео от мача ТУК!!!

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Belar
02.03.2010 15:28

еи смешници стига сте мразели бе

bigred81
26.02.2010 20:49

,,най-деен в пропуските бе националът Ивелин Попов,, - Тоя куц кон и за В група нестава

ebacha_
26.02.2010 15:55

Коприваров до Локо мз ли стигна *lol*