Вуцов: Своге ни причини доста сътресения, взели сме си поука

15:41
Вуцов: Своге ни причини доста сътресения, взели сме си поука
Старши треньорът на Славия Велислав Вуцов даде обширно интервю за Гонг преди началото на пролетният полусеон. Отборът на Славия излиза утре срещу Спортист Своге като двубоят е от 14 часа на стадиона в Овча купел. В първия кръг на първенството новаците докараха доста главоболия в тима на белите като успяха да спечелят първата и историческа точка именно срещу Вуцов и компания след равенство 1:1.

"Тимът на Спортист ни причини доста сътресения, след което до петия кръг не можахме да влезем в строя. Сега се надявам да сме си взели поука и да излезем в утрешния мач пределно концентрирани и мобилизирани, за да успеем да спечелим. Нашият отбор е фаворит в този двубой и съм сигурен, че няма да има никакво подценяване", сподели Вуцов за "Гонг".

Пред наставника на белите има огромен брой проблеми с комплектоването на отбора за този мач. Петима от основните му футболисти няма да могат да вземат участие по една или друга причина. "Имаме двама наказани - Жуниньо и Ники Петров, много контузени и невъзстановени играчи. На Томаш жълтата карта я няма и той почти сигурно пропуска мача и не на последно място шашмалогиите около Илия Илиев, които разбира се, влияят на тима. Общо казано имаме страшно много проблеми", сподели треньорът.

"Според мен по-можещите футболисти са моите и аз не се притеснявам, че утре няма да спечелим, въпреки проблемите които имаме."

Добрата новина за спортно-техническото ръководство е, че новото попълнение Франсиско Алберони ще може да играе, макар и с маска на лицето заради счупения си нос.

"Запознат съм, че от Спортист няколко пъти са ни наблюдавали. Това е съвсем нормално и няма нищо лошо в това. Наши хора също са имали възможност да гледат техни мачове, така че съм напълно наясно с тяхното моментно състояние и не мисля, че имат с какво да ни изненадат."

Наставникът на белите коментира и последните трансфери на футболисти от водещите отбори. Според Вуцов-джуниър продажбата на тези футболисти - Иван Иванов и Иван Стоянов, от ЦСКА както и преотстъпването на Георги Христов, няма да повлияят на качеството на първенството и то да е по-слабо. "Въпросните играчи не бяха твърди титуляри в отборите си по време на подготовката и мисля, че те нямаше да са основни в отборите си през пролетта. Затова бяха продадени, така че според мен няма да намали качеството на шампионата ни", завърши Вуцов.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация