100 000 евро на месец за Ицо, ако преподпише с Мамелъди

09:32
100 000 евро на месец за Ицо, ако преподпише с Мамелъди
100 000 евро на месец ще получава Христо Стоичков в Мамелъди Съндаунс, ако преподпише с тима, съобщава "Труд".

Камата направи удар в ЮАР, като класира на второ място деветия от миналия шампионат.
Собственикът на Съндаунс – мултимилионерът Патрис Мотсепе е готов с по-добра оферта, за да запази Кавалера на “Златната топка” в отбора си.

Стоичков на преговори


Христо Стоичков е поканен на вечеря от магната Патрис Мотсепена 6 март, на която ще обсъждат нови параметри по договора му с Мамелъди Съндаунс. Камата има контракт за една плюс една година, но собственикът на отбора, който е един от най-богатите мъже в ЮАР, предлага на българина увеличение на заплатата.

Според медиите в страната домакин на Мондиал 2010 Стоичков получава $ 100 000 месечно чиста сума, защото данъците по нея са поети от клуба. Отделно Кавалера на "Златната топка" имал бонуси, ако спечели половината мачове от 30-те кръга на първенството, класира тима за Шампионската лига на Африка и триумфира в турнирите за двете купи в ЮАР. Първите две задачи Камата вече изпълни – записа 15 победи от 29 играни мача и подпечата визите за Лигата.

Мотсепе иска да задържи Стоичков с нов контракт, защото след провала на петима треньори за последните две години сега Съндаунс се върна в голямата игра в ЮАР. През миналия сезон тимът бе девети, въпреки че бе воден и от треньорската икона в Африка – французина Анри Мишел.

Най-вероятно Мотсепе, известен като Царя на мините, ще предложи по 100 000 евро месечно на българина. До боса достигнала информация за оферти към Стоичков от Испания, Мексико, Катар и Саудитска Арабия. През януари Камата отказа и на тим от Мейджър лигата на САЩ, предлагал същите условия като клуба от Претория.

От вчера Стоичков пусна футболистите си в четиридневна ваканция и замина на лов. Съндаунс загуби в сряда за първи път от 108 дни – 0:2 като гост на Джомо Космос. Серията от 13 кръга без поражение е клубен рекорд. Шампионът Супер Спорт също се издъни у дома – 1:2 от Бидвест Уитс, но излезе печеливш от драмата - с трета поредна титла.

Последните мачове от първенството са само за престиж на 6 март. Камата обяви, че след лагер на ЮАР осем негови национали са се върнали с вирус и са излезли от форма и това е спряло атаката към титлата.

Освен това различни критерии при две доигравания са го ограбили с четири точки. Затова атакувал Лигата в изказване, за което Мотсепе твърдо го подкрепял.

 
 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

MISTERIY
26.02.2010 12:48

аре бе кама ще правим ту партс фифти фифти 50 бона за теб 50 за мен *joking*