Валенсия подчини Брюж след продължения (видео)

00:42
Валенсия подчини Брюж след продължения (видео)
Валенсия победи с 3:0 Клуб Брюж на "Местая" в мача реванш между двата отбора от 1/16 финалите в Лига Европа и се класира за следващата фаза на турнира.

Редовното време завърши 1:0 за испанците и тъй като в първата среща белгийците биха със същия резултат, спорът трябваше да се реши след продължения. Пабло Ернандес в 97-а минута отбеляза безценния гол за "прилепите". В 117-а отново той оформи крайното 3:0.

Домакините започнаха вихрено и още в 1-а минута заличиха пасива си от първата среща. След центриране отляво, Хуан Мата засече топката някъде около точката на дузпата и я прати в противниковата врата за 1:0.

Натискът на "прилепите" продължи и в 19-а минута Мата след чудесен пас на Давид Вия излезе на добра позиция, но се забави и топката му бе избита. Левият фланг в атаката на Валенсия работеше чудесно, а футболистите на домакините технично разиграваха на малко разстояние и си размениха няколко хубави паса с петичка. След това Вия се озова на стрелкова позиция, но не намери добре топката.

В 29-а минута след центриране топката мина през гора от хора, но вратарят на Брюж успя да я улови. Веднага след това пък Перишич можеше да се възползва от грешка в защитата на Валенсия, но би покрай вратата.

В 32-а пък Мата се отскубна от защитник, но от малък ъгъл не успя да мушне топката във вратата. Белгийците опитаха 2-3 атаки, но не успяха да създадат сериозно голово положение. В 43-а минута Банега стреля добре отдалеч, но стражът на Брюж спаси.

Валенсия натиснаха сериозно и в началото на втората част. В 50-а минута Жигич с глава пропусна от добра позиция. Три по-късно Вия навърза няколко бранители и стреля, но вратарят на гостите изби. В 67-а минута отново стражът на Брюж спаси своите, след като парира два последователни удара.

Постепенно атаките на "прилепите" станаха твърде предвидими за защитата на гостите, които откровено играеха за продължения. В 80-а минута Перишич от тима на белгийците изпусна златна възможност да отбележи. В 87-а пък стражът на Валенсия Санчес спаси своите от изравнително попадение. В продължението пък защитник на Брюж за малко не си вкара автогол.

Така се стигна до продължения, където настоятелността на домакините доведе до попадение на Пабло Ернандес в 97-а минута. В 117-а пак той фиксира крайното 3:0.

Ето и съставите на двата отбора:


Валенсия: Санчес, Евер Банега, Марчена, Пабло Ернандес, Мигел, Албелда, Бараха, Деалберт, Мата, Вия, Жигич

Брюж: Стойнен, Хойфкенс, Клуковски, Сонк, Лестиенен, Донк, Жерардс, Алкараз, Оджиджа, Куемаха, Перишич

 
Видео от мача ТУК!!!
 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация