Ливърпул на 1/8 финалите след леки мъки, но убедителен успех в Румъния (видео)

21:51
Ливърпул на 1/8 финалите след леки мъки, но убедителен успех в Румъния (видео)
Ливърпул победи на Униреа Урзичени с 3:1 в мача реванш между двата отбора от 1/16 финалите в Лига Европа.

Тимът на Рафа Бенитес имаше известни затруднения в началото, когато румънците поведоха, но още до почивката успяха да обърнат развоя на събитията в своя полза.

Двубоят започна с по една много опасна атака и към двете врати. Първо играч на домакините стреля от границата на наказателното поле, но топката мина малко встрани от сглобката на гредите. В 3-а минута пък Стивън Джерард излезе на добра позиция и шутира. Вратарят на румънците обаче изби.

Последваха минути, в които темпото падна, а атаките на съперниците не носеха изненада. В 19-а обаче Бруно Фернандес след центриране от корнер бе оставен непокрит и засече топката с глава за 1:0 в полза на домакините.

"Мърсисайдци" веднага се втурнаха в атака, но не успяваха да създадат нищо опасно пред вратата на Униреа. Двубоят заприлича на първата среща между двата отбора, когато англичаните натискаха, а съперникът им бе изпаднал в глуха защита.

В 30-а минута обаче феновете на "червените" си отдъхнаха. След разбъркване пред вратата на румънците топката бе избита, но Хавиер Масчерано я посрещна с топовен шут извън наказателното поле и изравни резултата. Седем по-късно пък Униреа пропусна отново да поведе след центриране от корнер. След това пък Рейна трябваше да спасява опасен шут на Падурецу. В 40-а минута след центриране от фаул Райън Бабел засече топката и Ливърпул поведе с 2:1.

Ливърпул излезе доста по-спокоен през второто полувреме и след няколко опасни атаки и към двете врати, Джерард в 57-а минута вкара трети гол за своите. В средата на полувремето Шкъртел бе заменен принудително, а Униреа натисна и създаде 2-3 опасности, но не успя да стигне до гол. До края и двата състава създадоха изгодни положения, но резултатът остана непроменен.

Така "мърсисайдци" очаквано, макар и с доста затруднения, успяха да се класират за 1/8 финалите.

Ето и съставите на двата отбора:

Униреа: Арлаускис, Галамаш, Билашко, Парашив, Падурецу, Бруно Фернандес, Бордеану, Мафтей, Онофраш, Фрунза, Апостол

Ливърпул: Рейна, Агер, Карагър, Шкъртел, Лукаш Лейва, Масчерано, Инсуа, Джерард, Бенаюн, Н’Гог, Бабел

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

anelka79
26.02.2010 03:09

Тъкмо се прибирам от мача.браво Ливърпул.добре играхме,можехме и с още да ги бием,но в един момент и на футболистите им се искаше да свърши мача.

holliwood
25.02.2010 22:01

Че как няма да вкарат срещу слабак *sick* ливърпул бешеедно време но сега са много слаби във висшата лига не радват публиката изобще ,на няколко пъти гледах техни мачове,и кво да кажа изобще не останах доволен *thumb_up* заслужава си да си купиш билет на Олд Трафорд *erm*

LFCk0mAr_8_9_14
25.02.2010 21:55

БРАВО МОМЧЕТА!!! Стиви Джи показа, че още може да вкарва! *thumb_up* *beer*

LFCk0mAr_8_9_14
25.02.2010 20:51

Невероятен истрел на Масчерано! Добро реагиране на Бабел! Това са Ливърпул. Непредсказуеми! На Анфийлд едвам 1-0 но сега ще ги ударим в земята тези румънци! *party* *thumb_up* Това е отбора, от който винаги ще съм до края на живота ми! *beer*