ЦСКА е безспорен шампион...в контролите

11:35
ЦСКА е безспорен шампион...в контролите
Феновете на ЦСКА вероятно с удоволствие си припомнят сентенцията: "денят си личи от сутринта“, докато тези на Левски и Литекс се надяват, че "червените" са изгърмели куршумите в подготовката и ги чака тежка суша през пролетта. Факт е, че "армейците“ са шампиони в контролите, докато лидерът Литекс и вечният претендент от "Герена“ са на опашката в импровизираното класиране.

Какво обаче се крие зад този сбор от добри резултати на "червените“, които записаха 9 победи и само една загуба от Волга? "Червените“ постигнаха успехи срещу респектиращи съперници, равенство със Спартак Москва, така че резултатите им не са срещу треторазредни съперници за трупане на самочувствие. Едва ли обаче треньорът Андоне може да бъде спокоен, защото не останахме с впечатление, че титулярният състав е избистрен, а продажбата на Иван Стоянов и Иван Иванов ще объркат "червения“ пасианс.

Мачовете на ЦСКА поизтриха праха и от някои забравени играчи, като се оказа, че Руи Мигел е най-успешният голаджия на тима. Нищо чудно португалецът да заслужи и титулярно място на старта, при положение че очакванията около Елиот Гранден засега не се сбъдват.

Литекс определено е отборът, който наблегна на най-сериозните съперници в контролите, и сравнително слабите резултати може да създадат погрешна представа за съперниците им. Ловчанлии срещнаха Партизан, Цървена звезда, Тимишоара и въпреки че в предни позиции Нифлор и компания показаха качества, то отзад положението при лидера е трагично. Все пак в последния си мач ловчанлии си вдигнаха самочувствието с 8:0 срещу БотевКриводол.

За сметка на това най-големият шамар отнесе обичайния (eвро)заподозрян – Левски. "Сините“ бяха простреляни на 3 пъти от молдовския ФК Шериф Тираспол, но е факт, че момчетата на Гонзо изиграха два много силни мача срещу Прибрам и Слован Либерец.

Контролите поразклатиха позициите и на треньора на Локомотив София Драгомир Окука. Тимът записа внушителни загуби от Дебрецен и австрийския анонимник Алтах, а очакванията, че отборът разполага с най-добрата защита и атомно нападение в лицето на Мартин Камбуров и Цветан Генков, засега не намират потвърждение.

Черно море единствен от водещите отбори се скри в мачове с посредствени опоненти. Дори и срещу тях варненци обаче записаха загуба с 0:2 от Несебър и показа апатична игра срещу Светкавица Търговище, Волов и Олимпия. Така въпреки добрия баланс феновете на тима едва ли може да са спокойни за съдбата на тима през пролетта.

В Анталия Славия си пробва силите с отбори от източния блок и Вили Вуцов едва ли е останал доволен. "Белите“ загубиха от Терек, ОФК Београд, Войводина, Анжи Махачкала и записаха една единствена победа с Астра Плоещ. Всъщност най-обнадеждаваща е победата в София над Черноморец Бургас.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

jackkarvar
25.02.2010 17:37

"реторазредни съперници за трупане на самочувствие"WINARE WINARE ДА ВИ ИМАМ СМОТАНИТЕ ПИСАНИЯ *lol*

tamate_unufreev
25.02.2010 13:01

За сметка на това най-големият шамар отнесе обичайния (eвро)заподозрян – Левски.=EURO IDIOTS
*thumb_up*