Йенс Леман: Ритай първи, така не боли

09:46
Йенс Леман: Ритай първи, така не боли
Всички в Щутгарт приеха като победа равния с европейски шампион Барселона. Дълго време швабите водеха с 1:0 и бяха на крачка от сензацията. След гола на Златан Ибрахимович обаче шансовете за класиране на четвъртфиналите преди реванша на "Камп Ноу" намаляха, казва вратарят Йенс Леман. Във вероятно предпоследния му мач в евротурнирите 40-годишният Леман отново направи скандал. На аутлинията той скочи с бутоните напред към Карлес Пуйол, макар че капитанът на Барса отдавна се беше отказал да гони топката. За малко да го удари. През първото полувреме, след като Ибрахимович го блъсна, Леман удари неволно и фотографа на "Билд" Херберт Рудел. "Беше много любезен. Веднага ме попита дали съм добре", разказа Рудел. Предлагаме ви интервю с ексцентричния страж, поместено в "7 дни спорт".

- Йенс Леман, имате ли шансове да продължите на четвъртфиналите?


- Намаляха след този резултат. Като гледах колко добре и спокойно си подаваха накрая, разбрах, че на "Ноу Камп" ще ни бъде много трудно. Но във всеки мач, дори срещу най-добрите, има вероятност да победиш. Ако вкараме един гол, продължаваме. Просто е.

- Днес нямахте късмет. Спасихте първия шут на Ибрахимович, но топката пак отиде у него и той вкара.

- Жалко е да получиш такъв гол срещу Барселона. Случаен гол, не го вкараха след велика комбинация.

- Вашият треньор Кристиан Грос каза, че иска на "Ноу Камп" да изиграете мача на живота си.

- Това е добре, обичам да ме поставят под напрежение. Мисля, че на моята възраст няма как да се развивам повече. Това означава, че в Барселона би трябвало да мога да изиграя мача на живота си.

- Според статистиката Барса е държала по-дълго топката, но по-чистите положения имахте вие.


- Това показва, че сме силен отбор. Организирахме се добре, всеки даде 110 %. Дори това не стигна да победим.

- Научи ли Щутгарт нещо от този мач?


- Абсолютно. За младите е супер да играят срещу Барселона. Някои от момчетата излязоха за първи път на осминафинал в Шампионската лига. Видяха, че ако се подредиш в защита и атакуват всички, може да постигнеш добър резултат дори срещу толкова силен отбор. Важно е за самочувствието.

- Реваншът след три седмици ще бъде първият ви мач на "Ноу Камп".

- Точно - моят дебют и моето сбогуване.

- Но рискувахте да ви покажат червен картон, когато през второто полувреме скочихте опасно към Карлес Пуйол.

- Не сте видели добре. Той беше много далеч - на 4-5 метра.

- Но изглеждаше страшно. А защо го направихте?


- Понякога се случват такива неща. Питах се дали ще гони топката, или ще се откаже. Играх на сигурно, защото исках да изчистя. После разбрах, че съм сгрешил, защото той е бил далече от мен. Никога не съм контузвал съперник, ако изключим треньора ми (Еберхард Траутер скъса връзки на коляното на тренировка). Не обичам да ме ритат. Предпочитам аз да ритам - така не боли.

- Напомнихте на Оливер Кан, който едно време скочи така срещу Шапюиза.


- Да се разберем - направих шпагат. През първото полувреме Ибрахимович ме блъсна в паната и не исках да ми се случва пак. Показах им какво ги чака.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация